3% räcker, tillhör du dem?

Jag skrev om mediafenomenet Margot igår, och en läsare skrev: Margot Wallström sålde ut våra rättigheter till Bryssel för 16 miljoner kronor. Vi vill ha rätten att välja själva om vi vill vara med i EU och ta tillbaka vår rätt till påverkan om politisk makt.

Jag vet, och det är därför jag säger att hon tillhör dem som kommer att dingla i lyktstolparna längre fram OM historien upprepar sig, och det gör den alltid. Inte nödvändigtvis bokstavligt för det räcker med att 3-5% av en befolkning vägrar låta sig hjärntvättas så går det inte att manipulera längre.

Vi behöver retorik- och manipulationsexperter
adlibris_980x250
Elaine Eksvärd är retorikexpert och har för tillfället full fokus på det amerikanska presidentvalet, där hon bland annat ska blogga för CNN i upploppet. Hon har stor vana i att bedöma framtoning och beskriver de två presidentkandidaterna som två väldigt olika retoriker. Hör henne i TV4

vardagsmakt-tio-strategier-som-ger-och-genomskadar-maktDet är inte en dum idé att glufsa i sig böcker om retorik
Du kan ju börja med Elaines blogg.

Nu vetenskapligt bevisat:
Civilmotstånd utan inslag av våld från befolkningens sida mot en regering är dubbelt så effektivt att störta regeringen och genomföra samhällsförändringar, än väpnad revolution.

 

Kommentera

Translate »
%d bloggare gillar detta: