40% av arbetstiden går åt till admin

S-ledaren har publicerat ett slags åtgärdsprogram, och det finns absolut ingenting som tyder på att han ens känner en företagare. Dessutom lutar han sig säkert mot SCB:s uppgifter jämt, och de har väl inte varit sanna på tjugo år för ”alla” bara kryssar. Den sista var på 48 sidor, och svarar man inte får man böter, och jag skulle kunna tänka mig tanken att lägga ner sex gratistimmar på att svara rätt om de ens sa tack. Men nu gör de inte det utan de hotar mig när jag ligger på operationsbordet. Det var någon som hade räknat ut att en företagare kan få ägna 40% av sin tid åt administration!

Och gör han inte det lutar han sig mot uppgifter i Aftonbladet.

Stefan L.  vill göra väldigt mycket, och för att kunna det måste han få in skattekronor – varje affär ger 25% moms – och för att kunna lägga vantarna på momsmiljarder måste man ha affärsmän, innovatörer, handelsmän, och många som jag känner har lagt av, är på väg att göra det, för vi har för många systemfel, och attitydproblem.

Han skriver t.ex: ”näringspolitisk samverkan mellan företag, forskning, fackförbund och politik” – och jag springer – han vill ha en miljard sammanträden mellan mig, forskare, nån fackgubbe och lokalpolitiker – och jag kommer inte att få andas, äta eller ens kissa utan deras tillstånd.

Bananrepublik
Nä, den här killen, och övriga också, kan flyga och fara så länge som vi inte har rätt att vara sjuka,  och så länge som SKV-maffian går lös är det inte ens idé att driva.

Efter nära 40 år på olika poster inom Skatteverket tröttnade Mikael Wokander. Han hoppade av ett år innan han skulle gå i pension och beslutade sig för att skriva en bok om det han anser vara fel inom myndigheten. I sin bok skriver han att skattemyndigheternas tjänstemän förföljer företagare och invandrare och beter sig ofta svinaktigt åt. Läs mer

1. Investera för framtiden

Vi ska investera gemensamt i det som skapar jobb och bygger Sverige starkt för framtiden. Varor ska kunna ta sig genom Sverige och du ska kunna ta dig till jobbet, därför behöver infrastruktur stärkas. Vi vill stärka forskningen, som driver både företagen och samhället framåt, och bygga bostäder så att jobbsökande kan flytta dit jobben finns och unga kan börja sina liv. Gemensamma investeringar krävs också i klimatomställningen, som både kan skapa jobb i växande sektorer och skapa en hållbar frihet för våra barn.

2. Skapa en efterfrågan på arbetskraft

Det är dags att förstå att jobb inte skapas när arbetslösa får det värre, utan när företag får nya beställningar så att de efterfrågar mer arbetskraft. Vi vill satsa på svensk export, bygga världsledande innovationsmöjligheter för en nyindustrialisering av Sverige och göra det möjligt för fler människor med stora idéer och små resurser att starta företag. Jag vill investera i en näringspolitisk samverkan mellan företag, forskning, fackförbund och politik, så att fler idéer kan omvandlas till nya varor och tjänster som når nya marknader.

3. Utbilda för rätt kompetens

Trots att Sverige har en skyhög arbetslöshet finns det många företag som har svårt att rekrytera. Vi ska genomföra ett nytt kunskapslyft så att fler står redo att ta de jobb som det finns bris på. Vi vill att skolplikten även ska innefatta gymnasieskolan, som blivit obligatorisk på dagens arbetsmarknad. Vi vill ge unga utan gymnasieexamen ett utbildningskontrakt för att ta den, gärna i kombination med arbete eller praktik. Alla unga utan arbete ska komma till studier, praktik eller arbete inom 90 dagar och aldrig någonsin gå långtidsarbetslösa. Möjligheten till högre studier ska öka – inte skäras ned på. Källa

Kommentera

Translate »
%d bloggare gillar detta: