Äntligen!

Den vanliga stilen, som är ett drogsymtom, är att håna Putin, och det har SvD jobbat på i åratal. Nu får äntligen en kunnig människa – Andrej Illarionov – tala ut och som verkar ha koll på grundbulten; den helt annorlunda världsbilden i öst. Vad SvD också missar är att det blir fler och fler i väst som stödjer östs syn men jag hittar inga motsvarigheter i öst; folk i öst som skulle stötta västs syn.

Det finns folk som öppet säger att de önskar en invasion av Sverige utförd av Ryssland, och de tror kanske att de ska få 30% platt skatt då men man är nog bara illa påläst vad ockupationer brukar innebära.

Ska man generalisera hårt kan man väl säga att väst uppfattar sig själva som goda, och öst är onda, och öst uppfattar väst som satan själv och väldigt onda för att inte säga sinnessjuka, och man betraktar inte sig själva som Jesus direkt men man känner sig hotade av väst, och man är beredd att samlas och förinta väst om man måste – och det fattar inte västfolk. Finns få eller inga svenskar som förstår hur nära ett ww3 vi är eller som har funderat på om öst kan ha rätt i att vi är svin.

Andrej Illarionov:
– Putin har en världsbild som är mycket annorlunda jämfört med G7-ledarnas och resten av världens. Men det är Merkel som inte är i kontakt med verkligheten – med Putins verklighet. Västliga ledare har varken förstått Putins världsbild, logik eller hans avsikter och de inser därför inte vilka problem de står inför.

– Västs ledare verkar, utifrån vad de säger, helt och hållet ha glömt att det faktiskt finns ledare i världen som vill erövra andra länder, kritiserar Andrej Illarionov.

Vladimir Putin är präglad av sin bakgrund i säkerhetstjänsten KGB under det kalla kriget. Enligt den matris som KGB såg världen igenom så låg USA, väst eller fascister bakom huvuddelen av problemen i Sovjetblocket. Samma dolda krafter sägs ha inspirerat till Sovjetunionens upplösning, Natos och EU:s utvidgningar och ligga bakom utvecklingen i Ukraina. I sitt segertal som Putin höll den 18 mars inför Federationsrådet, och som där möttes av applåder och tårar, finns flera av dessa inslag.

– Väst ljuger alltid och försöker förstöra Ryssland. Det enda man kan förlita sig på är sin egen makt och styrka. Den ska användas för att återställa den kontroll som Ryssland och tidigare härskare i Kreml haft. Både som ett förebyggande skydd mot väst och för ta tillbaka Rysslands historiska äganderätt och därmed skapa historisk rättvisa.

Kommentera

Translate »
%d bloggare gillar detta: