Är jag tveksam till

DN påstår:
Det är enkelt att se Coop som en förlorare i svensk dagligvaruhandel. Dessutom självförvållad. Men det finns en annan sanning också: underskatta aldrig en konkurrent. Inte ens om den heter Coop. Källa

Coop upptaxerades med 2,6 miljarder
SKV behöver bara påstå – aldrig bevisa något – och det de påstod var att Coop hanterat fastigheter fel.  Det finns mycket som tyder på att Coop har mörkat detta så långt de bara kan därför att det fortfarande finns människor i Sverige som inte känner till att Sverige är dömt för sin brottsliga skatteindrivning. Coop skulle alltså, som jag ser det, vara rädda för att gallskrika för att den allmänna opinionen har ett stort förtroende för SKV.

Inte ens säkert att de vet om att de är rippade
De har valt att tiga och lida, och för att få ihop 2,6 miljarder har de tvingats sälja massor, som sen blir 30% reavinster och då tvingas de sälja ännu mer, som blir 30% reavinster, och för att betala dem måste de sälja ännu mer, som blir 30% reavinster. Nu slopar man slutligen återbäringen.

Jag har misstänkt länge att upptaxeringen mot Coop är den största Ripp-off som utförts
En Ripp-Off är då SKV hittar på. De spelar sen rysk roulette i domstolarna, och får ofta på pälsen eftersom de är lagvidriga, men ibland döms det bara igenom.

Det är mer en fråga om tur och otur än lagstiftning
Coop har ett sådant förflutet att det ska mycket till innan de ifrågasätter systemet, och det är i dagsläget mycket som tyder på att Coop slutligen konkar.

Få klarar av att ta fram 2,6 miljarder utan att stupa för när du upptaxeras så mycket att du måste börja sälja av… ja, då står du med reavinster som måste täckas… nya försäljningar… nya reavinster varför 2,6 miljarder inte ens är det sanna beloppet utan det blir mer än dubbelt.

Siffrorna är ett skrämmande bevis på att det finns stora brister i rättssäkerheten för företag i allmänhet och småföretag i synnerhet. Små företag har inte de möjligheter som stora vad gäller advokater och andra resurser. De orkar oftast inte ta upp kampen mot Skatteverket, utan tvingas betala ett högt pris eller i värsta fall lägga ned. Läs mer

Chocken: Upptaxeras med 2,6 miljarder
Coop mörkar flera skattetvister
KF säljer och möblerar om
KF vill sälja förlag var för sig
Fogden jagar Coop
Coop säljer Jägersro

Hårda ord om egna verket – SKV-chef talar ut
There is something rotten in the state of Sweden…
Skatteverket går över lik – SKV-chef talar ut

Kommentera

Translate »
%d bloggare gillar detta: