Bluff

abbFör nu tre, fyra år sedan fattade EU beslutet att bygga ”Green Line”, och idag meddelar SvD att regeringen bestämt sig för att bygga tågsystem för miljarder.

Förra gången regeringen meddelade att det var nya räls på gång, för något år sedan, var det en journalist som frågade hur de skulle finansiera det hela och han fick inget svar och nöjde sig med det.

ABB har tydligen tagit hem en stor order, och de presenteras alltid som ett ”svenskt bolag” – för det startades i Sverige – men det är ett bolag med 150 000 anställda i 150 länder och de verkar ifrån Zurich.

De har en filial i Sverige
ABB liksom IKEA används ofta i svensk press för att visa att vi har stora, stora bolag och så kan man tala i åratal om kvotering aforetags1v kvinnor till bolagsstyrelser t.ex. men vi har inga stora bolag i Sverige.  Av alla bolag är 0,09% stora, och de vanligaste bolagen är enmansbolag.

De stora har flyttat ut för 25-30 år sen för annars hade de inte kunnat växa. Just nu har ABB 1180 lediga jobb ute i världen. Det beror på att riktiga jobb skapas av bolag, och inte av politiker.

Nu har man meddelat att färre jobb flyttar ut och en delförklaring är att det vimlar av bolag till salu, och hundratusentals 40-talister försöker göra sig av med sina, och det finns stora mängder säljare men få köpare.

Det är fortfarande så att det är i det närmaste helt omöjligt att växa i Sverige, och de som vill det får ge sig iväg till andra länder därför att vi har allvarliga systemfel.

Men vi kommer höra talas om i ett att regeringen fixar tåg
För min del kan de få byta ut regeringen, oavsett om den är röd eller blå, mot en telefonsvarare för vi är en stat i EU och den här typen av beslut fattas i Bryssel – av icke folkvalda människor.

Vi själva har klagat på tågen i 20 år.

 

 

5 Responses to Bluff

 1. bergfalken skriver:

  Ha ha ha…….man tror allt är ett skämt !!! Är det inte det ?

 2. Lena Holfve skriver:

  Propaganda, går ut på att vi ska ”se” att den svenska regeringen fattat beslutet att fixa tågen…

 3. Tomten back in black skriver:

  Den fetaste skiten flyter alltid upp till ytan. Det gör den nu för Dan Eliasson.

 4. Lena Holfve skriver:

  Ja, Försäkringskassan är också ett rövhål men det är alla de där organisationerna. Bolagsverket funkade förr, det påstods att de fick bonus, men nu är de också överbyråkratiska.

Kommentera

Translate »
%d bloggare gillar detta: