Brottsofferskammen

Jag har förhoppningsvis avslutat en lång serie om en känd bedragare, som tar sig fram genom att lura folk, och den serien har gett många nya kontakter med människor som har lurats på olika sätt. Det har hänt mycket bakom kulisserna som jag inte kan skriva om ännu för jag har lovat människor att vara tyst; de utreder själva, de agerar själva, och jag får kanske anledning att återkomma senare – det bestämd av dem. De talar med mig i förtroende.

Brottsoffer skäms ofta för att de har blivit lurade
Det ska man försöka ta bort för vi har egentligen två val; antingen litar man på folk, och åker på en smäll för var 1000:e man träffar, eller så är man så misstänksam att man aldrig träffar nån. I mina ögon är det bättre att åka på en smäll vart tredje år än att aldrig släppa någon inpå sig, och det mesta är karma.

Jag var säkert stenrik i mitt förra liv, och blåste folk, eftersom jag ruinerats nu – med ett undantag, och det är den ligaledare jag har skrivit om, för i förra livet var det han som lurade mig, och nu 1 mars 2014 utlöstes den karman, i detta livet. Nu var gränsen nådd.

Slutar man lita på folk har man verkligen förlorat något, och skäms man för att man har gått på en uppenbart ond människa tänker man fel. Det är bedragarna som ska skämmas – inte deras offer.

Karmalagar

Kommentera

Translate »
%d bloggare gillar detta: