Bytt världsdel

Ja, värre flygning får man leta efter; 01.00 lämnade, 02.00 flygplatsen, 05.30 gick plan 1 försenat, bråttom vid bytet, kl. 9.15 inspärrade i plan 2 – som fick vänta två timmar innan take off – folk skulle med, svimmade nästan i taxins baksäte 13.00, bilresa i två timmar. Kommer ta två dagar att hämta sig efter den + alla vansinniga nyheter:

Svenskt regelkrångel sågas

Sverige är för byråkratiskt, varnar Världsbanken i en färsk rapport om affärsklimatet i landet. Sverige rankas som nummer 61, sämst i Norden, när det gäller just regelkrångel för nyföretagare Läs mer

Det är ett drogsymtom
Om du besöker NA – Anonyma narkomaner – och även AA – Anonyma alkoholister – kommer du att få se skyltar i lokalerna med texten; GÖR DET ENKELT! Det beror på att det är ett drogsymtom att krångla till allt maximalt, och utan egentlig mening.

Om du ställer tio butiksbiträden på ICA, som hanterar posten, framför mig, och ger dem alla ett problem som ska lösas är det följt möjligt att dela in dem i; nykter, medberoende, lådvinsmänniska, fullblodsalkoholist, narkoman samt pillerkonsument – bara på deras beteenden.

Om man vet vad man ska titta efter
På samma sätt kan jag, som är drogkunnig sen minst 35 år tillbaka, se vilka som är insjuknade på ett kommunkontor, på F-kassan – överallt – men folk i allmänhet är inte det varför de inte tänker på att det här är ett klassiskt drogsymtom och ett gigantiskt emigrationsskäl för inte minst företagarna.

– No problem!
Det hör jag överallt utomlands, och i Sverige hör jag: ”Det går inte, det har vi aldrig gjort förut!”

Nu varnar Världsbanken Sverige, och det har jag gjort bloggvägen i fyra år. Det här är ett av våra största problem, och det kostar miljarder – inte minst i sjukskrivningar. Folk blir extremt stressade av regelkrånglet, och det kan man på sikt bli utbränd av.

De som kostar oss mest är de som kallas för medberoende för de har dubbelt upp av kontrollfreakeri samt att de aldrig kan avsluta ett projekt.

Fundera nästa gång du möter en
Nästa gång du möter en som är out-of-order och superkrånglig ska du fundera på om det är en aktiv alk. eller kokanist eller en medberoende du ser. Vanligt folk håller nämligen inte på så. Det underlättar för dig själv om du förstår att det är en aktiv alkoholist du har framför dig.

44cdc82add245e7b90eba505468e7ff6Jag t.ex. opererades i kraniet fyra gånger, bilden föreställer inte mig, och käken var dessutom delad, och tjänstemannen på F-kassan, som var hörbart full, körde ut mig ur systemet, och krävde att jag gick till AF, som såg tydligt att jag var jättesjuk varför de skakade på huvudet.

Den berusade fick ut mig via en lögn, ren manipulation
Han påstod att han kallat mig till ett möte jag struntade i att komma till, och min utredning runt det visade sen att F-kassan kallar alltid folk skriftligt – nåt sånt fanns inte. Rent påhitt, och det såg väl nyktrare anställda senare inom F-kassan, och kan väl ha bidragit till att de la ner stridsyxan.

AF-handläggaren gick sen inför att inte terrorisera mig
Hon var superfrisk. Jag överklagade den berusade FK-mannens beslut, och strax innan förhandlingen i F-rätten drog F-kassan tillbaka sin ståndpunkt. Jag ”vann” alltså inte utan de drog tillbaka allt – möjligen för att jag skrev det tydligt; Karlen var full, de känner alltid fel, de krånglar till… hittar på… manipulerar…

Domstolen skrev att eftersom F-kassan nu dragit tillbaka allt var det frid och fröjd men de antydde också att fyra operationer i kraniet är inte en förkylning direkt, och sen fick jag fem månaders retroaktiv sjukersättning som inte är ett bidrag utan en försäkring som jag har hinkat in miljoner i under mina yrkesverksamma år.

Sist jag var sjuk var på 80-talet då jag hade salmonella efter en resa till Rumänien.

De kostar; de aktiva ute i apparaten.

Så mycket knark tar stockholmarna
Här knarkar stockholmarna mest

Regelkrånglet kostar 100 miljarder

Kommentera

Translate »
%d bloggare gillar detta: