Dagens unga vet inte

De unga har inte en susning om att dagens politiker, och politiska beslut, kommer i efterskott att betraktas som rena rama dårpippin.

De vet inget annat… för de växer upp nu i detta dårhus, som Sverige är
Låt oss därför förklara för alla unga att det vi kallar för ”den offentliga sektorn” började i princip med att bönder slog sig samman och avlönade en skollärare samt att man kunde tar värvning inom armén. Den första poliskår jämförbar med dagens polis inrättades 1667 under kung Ludvig XIV i Frankrike, och ordet polis är från 1530-talet med innebörden politik, policy.

Traditionellt ska staten syssla med kärnverksamheter; försvar, polis, skola, hälsovård – i egen eller annans regi –  det är därför vi betalar skatter; till det gemensamma. Detta därför att du och jag har inte råd att avlöna en armé eller en brand-poliskår.

Vi gör det tillsammans
Slöseriombudsmannen kan berätta vart pengarna går, istället för till kärnverksamheterna. De kronor som inte går dit de ska kallar jag för korruption.

Det går oftast till på det viset att en som redan är statligt försörjd ber en kompis utföra en utredning samman med fyra, fem andra kompisar, så är sex stycken statligt försörjda, och så snackar de skit hela dagarna mellan 11.00 – 15.00 – för de brukar gå hem tidigt, och det senaste de uppfann – som vi ska betala – är företagslotsar.

Nu kan man anställa många kompisar i varje kommun som ska arbeta med att leda företagare genom den enorma byråkrati man har byggt upp så vi inte ska drunkna.

Vi ska studera den svenska korruptionen i denna blogg lite senare.

”Svensk försvarsförmåga den sämsta sedan 1500-talet”

Ingen nationell beredskap kvar. Jämfört med andra sektorer som omdanats sedan Sverige bildades framstår försvarets systemkollaps som helt unik. Försvaret riskerar bli angelägenhet för aktörer utan demokratiskt mandat. Politikerna bör för en gångs skull inte låta budget styra analysen, skriver två forskare. Läs mer

Kommentera

Translate »
%d bloggare gillar detta: