Det är märkligt?!?

contentarea_pictreBengt Ohlsson har skrivit en text till DN om fattigdom och tiggare, och svensken verkar ha problem?!?
Det är lite konstigt att min kompis Linda i Indien, som tjänade 400 sek i månaden för inte så länge sen, hade råd att ge de få tiggare som finns hjälp men här blir det intellektuellt komplicerat?

Jag fick skäll en gång av henne för jag gav nån Nisse – lika mycket som Linda brukar ge dem men ibland tiodubblar jag –  men han skulle inte ha alls för han söp, och en kvinna som brukade stryka förbi fick jag absolut inte ge något till för hon hade inte ens försökt få ett arbete, och en nybliven änka hämtade pengar hos oss varje dag snudd och kommer få göra det i minst ett år, och en hemlös man bor på taket och minst tio sjuka får mat ofta.

Vad som däremot inte är konstigt är att Linda längtar jag efter men jag längtar inte efter Bengt Ohlsson som garanterat inte har förstått att de EU-rumäner han ser är bara förvarningar, tecken, ett ögonkast in i svenskens framtid.

Det kommer att visa sig i Europa att näringslivet inte var något särintresse.

4 Responses to Det är märkligt?!?

 1. Tomten back in black skriver:

  Om 20 år sitter svenskar och tigger i Bukarest.

 2. Lena Holfve skriver:

  Tror du att det tar 20 år?!? Varför då? Jag tror att det kommer gå betydligt fortare. FN:s uträkning / beslut kommer hållas; plats 25 om 6 år, plats 45 om 16 år.

  • Tomten back in black skriver:

   Säkert men först ska vi ned till plats 25 vilket kommer inom 4 år och kommer att vara värst för 08:or. Vi på vischan är redan där. 2015 blir det först nyval och sen blir det ännu mer kaos.

 3. Lena Holfve skriver:

  Ja, stockholmare är säkert enormt sårbara för de verkar leva helt i det blå.

Kommentera

Translate »
%d bloggare gillar detta: