För dyrt att driva

Jag talade med en hotellägare i veckan som betalar cirka 60.000:- om året i redovisningskostnader; en anställd, hyr bara ut rum med frukost. Gissniningsvis skulle samma redovisning kosta 6.000:- på norra Cypern, och 600 sek i Indien, och kostnaderna för att ens driva är skyhöga i Sverige.

”Alla” vet att det inte går att driva i Sverige längre1966675_813221872039087_1672821487_n
Ändå gör ingen något åt det, och det beror på att EU planerar att införa planekonomi. Privata bolag ska ut, det ska inte gå, och när alla privata arbetsgivare är borta kommer lönerna att sänkas radikalt. Man har redan testat det i Telia, SAS och SSAB – testat vad som händer då man sänker löner.

När jag var en av regeringens ambassadörer i kvinnligt företagande trodde jag i min enfald att departementet ville ha insyn i hur det är på golvet, och vad som inte fungerar. Icke! De ville ha oss att ragga 18-åringar att starta eget.

Titta på vad de GÖR och bry dig inte om vad de SÄGER
Nu senast i kväll i ”Rapport” påstod en EU-politiker att ”Jobben är viktigast av allt!!!” – Okey? Men de agerar inte som om de vore det. Jag är inte säker på att de ens är det därför att de närmsta 400 åren kommer uppgiften att undvika att få cancer vara störst, och tekniken kommer ta över de flesta nuvarande ”jobb”. Vi står inför enorma förändringar.

Telias hot fick effekt
SAS vill sänka löner
Fackligt ja till tillfälligt sänkt lön på SSAB


Robertsfors Element Six planerar att stänga sin fabrik i Robertsfors. Samtliga 175 anställda riskerar att bli av med sina arbeten.
Ett pressmeddelande har skickats ut från Element Six. Företaget planerar att under de närmaste två åren stänga fabriken i Robertsfors.

Planerna har presenterats vid ett möte med personalen på onsdagen.

En global översyn görs av företagets verksamhet, och det anges som förklaring till nedläggningen i Robertsfors. Översynen har lett till slutsatsen att en mer effektiv, mindre komplex tillverkningsprocess, kan uppnås genom att flytta produktionen i Robertsfors till fabrikerna i Sydafrika och Irland.
Läs mer

Kommentera

Translate »
%d bloggare gillar detta: