En som inte har mördats

Alla som har, som jag, bott i Fruängen i slutet av 60-talet vet vem Tommy D. är, och jag roade mig idag med att kolla upp hur det har gått för honom. Jag talade därför med en gammal barndomsvän som jag snart ska besöka, och som brukar vara välinformerad.

Snyfthistoriernas mästare
Tommy blåste folk på pengar sen han låg i vaggan, och jag har just skrivit en lång serie om en annan svensk bedragare på norra Cypern, varför jag kom att tänka på Tommy.

Han hade nån form av hembyggt pyramidspel igång, och som jag minns sen han var tio år, och han lånade 100:- av dig för att betala tillbaka 90:- till nån som hotade honom med stryk om de inte fick sina pengar tillbaka. Hans historier var alltid helt sanslösa; mamma har dött! Jag måste köpa blommor till hennes begravning!

Om han kunde lät han bli att betala tillbaka, och slutligen gav folk upp, och när han var mer berömd än jultomten drog han till Göteborg.

Där lurade han fel personer, och fick hasta iväg, och han sprang hem och gömde sig hos sin pappa, och där är han väl gömd än. Om det stämmer är det lite udda att man bor hos pappa då man är 62 år, och man kan fråga sig vart Tommy ska ta vägen då gubben dör? Jag fattar inte riktigt, eftersom jag kan brottsstatistik rätt bra, hur det kommer sig att Tommy inte är mördad?

Det är lätt obegripligt för de brukar bli det.

Tommy gömmer sig också – så mycket han bara kan – men jag hittade några helt underbara rader på nätet:

Har jobbat som trubadur i många många år och har haft en hel del arbetstillfällen.
Många har frågat om jag har någon skiva till försäljning, men det har jag ju inte haft.

Vad jag vet har Tommy i princip aldrig arbetat i hela sitt liv om man inte räknar blåsa folk och soss som ett arbete?

Kommentera

Translate »
%d bloggare gillar detta: