Fakta förvrängs grovt!

I samtliga undersökningar anger svensken att ”jobben” är den viktigaste frågan
Sen går folk omkring och tror att det finns stora bolag i Sverige. Det var så på 70-talet men det är 40 år sedan! Det går i princip inte att växa i Sverige med fler än nio anställda av skäl jag ska belysa senare, och det är heller inte meningen att det ska gå eftersom planekonomi ska införas smygvägen.

Idag är 0,09% av alla stora bolag stora
De flesta är enmansföretag som din tandläkare, läkare, veterinär och blomsterhandlaren, och går vi till din frissa tjänar hon 4.800:- efter skatt per månad om hon klipper 40 timmar vitt i veckan. Ofta startar de med en enskild firma, och eftersom de omöjligt kan leva på sitt yrke lockas de in i periodiseringsfondsystemet och sen är de fast, och kan inte sluta utan att göra i princip en personlig konkurs.

Tidigare publicerat i Rädda-Sverige.nu bloggen av en läsare som förmodligen jobbar på SKV:
Det ska låta så bra och fint med att vara egen företagare. Men sanningen är den att staten tar i princip allt du drar in. Dagligen ringer det in folk till skatteverket som är helt chockade över alla avgifter och skatter. De har inte en aning, i slutändan jobbar de gratis eller till slavlöner.

“Svenska skatter vore döden för två företag av tre i USA”
Över 65 procent av företagandet i USA skulle inte klara att leva med svenska skatter, visar internationell rapport.. Sveriges inkomst- och kapitalskatter medför att vi har ont om personer med företagserfarenhet som vill satsa pengar i nya företag, skriver professor Pontus Braunerhjelm vid KTH. Läs mer (DN)

Verkligheten:

foretags1

Kommentera

Translate »
%d bloggare gillar detta: