Human- och kapitalförstöring på hög nivå

Jag har tidigare skrivit om varför jag är på god väg att lämna Sverige och igår slogs en milstolpe ner i backen, och jag avregistrerades ifrån ett av tre bolag, och denna min resa har gett mig en unik insyn i myndighetssverige speciellt när enskilda tjänstemän vet att det är fel.

Eftersom jag har opererats totalt sett fem gånger i kraniet, efter en fallolycka, ansökte jag om uppskov med en vinstskatt men fick nobben. Sjukdom är inte ett giltigt skäl, och då man inte betalar den drar de in F-skattsedeln så då kan man inte ens verka i landet. Du kan inte fakturera, och när de drar in F-skattsedeln måste banken dra in alla krediter.

Jag frågade en kronofogde om det här, som jag känner privat, och vederbörande anser att denna hantering kostar oss alla 150 miljarder om året för folk gör precis som jag gör; de går i pension, de lägger ner, de flyttar ut och lejonparten av de 150 miljarderna är produktionsbortfall.

Jag är en mycket driftig person, och så snart jag är återställd i slutet av maj kommer jag att dra igång igen – men jag måste få bli frisk först – och i framtiden kommer jag att verka ifrån Asien.

Sveriges indrivningar är olagliga
Nu är Sverige dömt i Europadomstolen, för brott mot de mänskliga rättigheterna, och domstolen slog fast att det måste vara balans mellan folks förmåga och statens behov av skatter. I normala länder får du avbetalningsplaner i precis så lång tid du behöver för att komma i fatt om du blir sjuk. I Sverige förväntas du börja som egenföretagare som ung, och sen får du inte vara sjuk en minut för då sätter de dig i konkurs. Starta inte eget här, med andra ord, det är för farligt.

Jag sålde sista svenska tjänsten och betalade tre killar 60 000:-
De tar då över bolagen, betalar in skatterna, kan sen efter en tid gröpa ur ackumulerade vinster samt senare återfå aktiekapitalet och de bör göra nån miljon. De får en massa pappersarbete, som jag slipper och som jag ändå inte orkar med, och jag slipper tio kilo post i veckan, och i resten av mitt liv kommer jag nog att undra varför staten har starta-eget-kurser samtidigt som de avlivar i grunden friska bolag, och varför man inte får vara sjuk?

Möter jag någon som säger att företagarna är svin som drar till Asien ”för att utnyttja billig arbetskraft” kommer jag att protestera högt för jag kommer att verka ifrån Asien i säkert 20 år till enbart för att tjänstemännen älskar entreprenörer och gör allt för att underlätta etableringar.

Jag har frågat där också vad de hade gjort med en sån som jag, och jag får svaret;
 – Avbetalningsplaner givetvis, men först måste en entreprenör få bli frisk, det säger sig självt.

Attityderna i Sverige kostar skjortan:
Bolag flyttar utomlands – tusentals jobb förlorade
13% av företagen har flyttat verksamhet utomlands
Fortsatt flytt österut för företag
Många jobb flyttar ut
När blir vi överkörda av Asiens tillväxtmaskin?

4 Responses to Human- och kapitalförstöring på hög nivå

 1. Lena Holfve skriver:

  Jag är inte så säker på att hon blir illa behandlad som ”kvinnlig företagare” utan hon har nog stött på alkade 40-talister som brukar bära sig illa åt bara de får syn på en kvinna.

  Den svenske mannen är i princip helt vedervärdig speciellt mot kvinnor och barn, och jag som sällan ser dem reagerar enormt då jag ser dem i Coop. 40-45 år på starksprit så blir du HÅNFULL, ARROGANT, skulle behöva göra EN ROKAD AV SAMTLIGA ATTITYDER samt att du behöver ett REJÄLT ANDLIGT UPPVAKNANDE.

  Finns inga kvinnor som har det vidrigare än svenskan.

  Lägg ner, flytta ut, svält ut dem – de är inte sällan statsanställda.

  • Tomten back in black skriver:

   Tror inte heller att det är för att hon är kvinna. Folk har ofta en taskig attityd mot småföretagare, speciellt på små orter och där man försöker få in en fot i upphandlingar. Kvinnor är ofta elakare mot andra kvinnor än män. Huddinge kommun är på tapeten igen angående mygel och billig hyra på inlösta villor. Jag hade ett byggjobb där för 30 år sedan. Vid några tillfällen fick jag köra hem fulla kommungubbar efter att chefen bjöd på sprit när de besökte bygget. Bestickningsdricka kallades det.

 2. Lena Holfve skriver:

  Korruption.

Kommentera

Translate »
%d bloggare gillar detta: