Hur många är vi som inte skrivit ut oss?

Om man ska lämna Sverige får man inte ha aktier, inte ha bolag, inte äga fastigheter, och det torde vara unikt. I bästa fall kan man få ha en icke vinterbonad sommarstuga men inte om man har varit mantalsskriven där. I andra länder kan man äga fastigheter och ofta bolag och det hade man kunnat tänka sig att en svensk vill; ha ett litet hus i Sverige och en glasskiosk och vara här sommartid – men nej.

De första fem åren ska du bevisa att du inte är i landet mer än 180 dagar, och efter fem år får SKV bevisa om du är det, och jag känner mängder med folk som har trassel med detta, inte minst porrkungen Milton som flyttade ut tidigt 80-tal men som upptaxeras årligen för man anser att han bor / ska skatta i Sverige.

Jag kommer kunna skriva ut mig under 2014, och har hållit på i två, tre år för att lägga ner – vilket är nästan en omöjlighet utan att hamna på obestånd om man har bolag. Hur många är vi som är på G. ut men som ännu inte syns? En miljon? Två? Jag känner kanske hundra.

Men en del klarar av hinderbanan:

Totalt 50.600 personer utvandrade från Sverige under 2013. Av dem var 23.500 kvinnor – vilket är den högsta siffran någonsin.

Nivån på den totala utvandringen har samtidigt inte varit så hög sedan rekordåren i slutet av 1800-talet, under den stora emigrationsvågen till USA.

Den vanligaste destinationen för utvandrande svenskar är Norge, dit knappt 7.000 svenskar flyttade under förra året. Norge följs av Danmark, Storbritannien och USA.

Samtidigt som rekordmånga svenskar flydde landet var invandringen från framför allt tredje världen den högsta någonsin år 2013, med knappt 115.800 invand­rade, rapporterar SCB. Läs mer

9 Responses to Hur många är vi som inte skrivit ut oss?

 1. Bergfalken skriver:

  Orkar snart inte läsa ………..läste om tamiflu oxå …….världen är ond. Som det står i världens mest spridda bok …..bibeln……”människor ska gå från ont till värre och vara kärlekslösa.”……..nån som INTE håller med ?

  • Lena Holfve skriver:

   Du måste orka för jag tror att enda vägen ur detta är att var och en tar ansvar för sitt liv och i det ingår att tacka nej till bedragare, utnyttjare, bad people och då måste vi först tala om vad som är bad och good people.

   • Bergfalken skriver:

    Frun har varit sjukskriven fullt ut . Nu är det a kassan som gäller . Ska nu få rehabilitering i sandviken för att testa hur mycket hon kan klara av . Hon får inte vara sjukskriven samtidigt som de ska se hur mycket och OM hon överhuvudtaget klarar av att jobba ??? Hur tänkte man där ? Sånt här trams är det i allt som slutar på verket , styrelse eller kassa.!! Sjukt alltihop !

    • Lena Holfve skriver:

     Mig kastade de ut helt, jag överklagade och klarade av det på håret fast jag är skrivkunnig för jag var rätt sjuk efter två stora operationer i kraniet, och dan före förhandlingen i rätten backade F-kassan och drog tillbaka allt. Jag ”vann” alltså inte, det ställdes in. Sen fick jag 5-6 månaders ersättning retroaktivt. Inte en svensk lag följdes.

 2. Lena Holfve skriver:

  Vi kan börja med att tala om ”alla människors lika värde” som är en felöversättning för i texten står det ”alla människors rätt till samma värdighet”. En organplundrare har inte samma värde för oss som en kirurg.

 3. Tomten back in black skriver:

  Enligt någon flyttade 400 företag från Finland till Estland förra året. Undrar hur många som drar härifrån? Det finns statistik på allt utom det som man vill mörka.

 4. Pensionären skriver:

  Intressant blogg! Hur hittade jag den och varför har jag inte sett den förut??
  Själv vill jag skriva ut mig ur landet, men är pensionär, och för att behålla min garantipension måste jag bo kvar inom EU. Sjukt sjukt, igen.

Kommentera

Translate »
%d bloggare gillar detta: