Informationskriget

Det har utan tvekan uppstått nära nog två helt olika världsbilder och det är mycket plakatpolitik. Tyvärr fattas det politiska beslut där vanföreställningar är ”faktabas” och det kan aldrig fungera. Det kollektiva medberoendet är en annan botten, och författaren Ranelid har sagt ifrån idag i Expressen, och han vill ha det som kallas för allmänpreventionen. Han vill ha t.ex. fem års fängelse för illegalt vapeninnehav, och han konstaterar att kriminalitet är ett val man gör.

Det är på det viset man jobbar t.ex. på norra Cypern
svartenbrandt”Alla” vet att du kan få 15-20 år för en våldtäkt i värsta fall varför vi inte har några alls för ingen vågar ta risken.

”Alla” vet att du får 3-4 år för ett bostadsinbrott varför vi har ett om året om det vill sig illa. Eftersom ingen vågar begå brott har man en låg kriminalitet, och ingen behöver heller sitta inne då.

Ranelid har fått en massa ”gilla” och delningar och det beror med stor sannolikhet på att folk vill bli av med den Vilda Västern man lever i och med.

Jag hör givetvis ofta att det är hemskt, för att de har långa strafftider, men eftersom folk inte vågar begå brott är det inte speciellt hemskt.

Det som stör mig mest av allt är att tidningarna upptas av reportage där kriminella behandlas som celebriteter, och jag gillar inte Gunvald Larsson i Beckfilmerna heller eftersom han ska avskedas, som han bär sig åt.

I botten ligger två helt olika system, och väst vill pressa öst att leva som man gör i väst, och det kommer man aldrig att lyckas med, och när folk lämnar Europa och USA drar de ofta till Asien.

Informationskriget rasar, och för att kunna värdera nyheter är det smart att sätta sig in i det:

US losing information war to Russia – report

CrossTalk: West vs RT?

Hillary Clinton: US losing ”Information War” – RT 110303

Documentary on how the media lies to manipulate us

7 Responses to Informationskriget

 1. Josef Boberg skriver:

  Tankeväckande, verkligen…

 2. Karin skriver:

  Jag har märkt att om jag skickar länkar från en del utländska nyhetssidor, så efter att mottagaren läst och returnerar med en kommentar, dyker det upp varningstext, och förmodligen vill de skrämma oss från att läsa något annat än västs media.

 3. Lena Holfve skriver:

  Allt som sker i USA kommer till Sverige men vissa saker testas först i Sverige t.ex. minusränta som nu kommer i USA.

  • Karin skriver:

   Ja, det kunde man ge sig den på, att vi är försökskaniner åt USA.

  • Tomten skriver:

   USA och Storbritannien vill få upp värdet på sina Dollar och Pund för att sälja mer skuldsedlar. När man har dragit in tillräckligt med investeringar till pyramiden sänker man räntan och valutakursen. Europa vill sänka värdet på sina valutor för att exportera mer varor. Grekland får hänga kvar endast för att sänka Euron. När Grekland har spelat ut sin roll kommer troligen Spanien att ta över. Tidigare har dessa cykler varat ca 7 år med 2 i nedgång följt av 5 bra år. Nu har det snart varit 10 dåliga år.

Kommentera

Translate »
%d bloggare gillar detta: