Inga pengar

Hej!
Det är väldigt kul att se dig skriva igen. Har redan hunnit läsa igenom några av dina artiklar och jag måste säga att jag har saknat dem.
Vill minnas att jag lovade dig att donera en slant när du drev Rädda Sverige, men att det sedan föll ur minnet. Hur är det nu med den nya bloggen? Hade du tänkt ett liknande upplägg för att finansiera den? Är fortfarande fattig, men vi håller äntligen på att lämna studentlivet så om du vill kan jag mycket väl tänka mig att donera en slant som årsprenumeration.
/NN

Tack!
Jag har saknat RS.nu också.

-test-clipart-9Det var mest ett test
Jag minns att jag hade en doneraknapp,och sa till publiken ibland, men det var mest jag som testade. Folk kan köpa sprit och kokain i Sverige för 20.000:-  utan att blinka, och de värderar texter som mina och därmed mig till 0:-

Jag kommer inte att ha nån doneraknapp nu 
Nu är det inte aktuellt att mäta sånt, och skulle jag behöva pengar i framtiden för ren överlevnad kommer jag skicka ut enstaka artiklar som sätts som betalartiklar. Det finns mycket enkla program, man bara klickar i att de ska vara betalartiklar, och så kommer det upp en Paypalskylt. Ett annat alternativ är att jag skriver en hel bok om företagande t.ex. och skickar ut den via www.publit.se.

Jag lever som en turkcypriot idag
liranCypern är ett kontantsamhälle, och mitt bredband fungerar om det är betalt, och gör man inte det stängs det av. Jag har inga som helst avtal idag, och i Sverige är det kontantkort som gäller till telefon, TV, Internet, och stora delar av vintrarna kommer jag att vistas i Indien, och där är min pension som tio lärarlöner.

Jag kommer att ha fyra tjänster i framtiden
Två blir Start-kit i de båda länderna, och de som vill flytta till Cypern eller Kerela kommer att få min och lokalbefolkningens direkta hjälp i starten för att snabbt få just telefon, Internet, TV, bankkonton, med mera. Vill man ha hjälp med det redan nu kan man mejla mig på förnamn@efternamn.se.

siteDen tredje tjänsten – www.speechmart.com startar förmodligen i sommar, och just nu sitter det pensionerade högutbildade indier och skriver på heltid, och jag kommer kunna tjäna pengar via den tjänsten i framtiden. Vi sökte folk i alla EU-länder men fick inga vidare napp, och managern i Indien fick tag på folk direkt då han annonserade i lokalpressen.

Den fjärde blir att jag öppnar www.skrivskolan.com  om några månader; jag ska bara bygga om den samt exportera den. Först ska jag hämta mig efter att jag har sluppit AB-bolagen, SCB, blanketter…

Jag tjänade 4-800.000:- om året innan jag slaktades
Jag saknar inte den tiden alls, inte det minsta. Möjligen kommer jag att sakna att jag inte kan dra iväg på långa kryssningar, som jag ofta gjorde, men jag kan väl be om en vassbåt i Kerela…  Eller bo gratis hos kompisar all over the world så får de bo gratis hos mig i Cypern. Det löser sig.

Vi letar efter ett homestay i norra Kerela nu
lake1Familjen i Indien letar. Det enda viktiga nu är att hitta ett klimat som innebär att jag inte känner av mina krossade bihålor, och det är 23-25C+ även om jag kan krypa ner till +15C.

Det andra viktiga är en miljö helt utan stress
Startar jag upp ett månadsabbonnemang…ja, då måste jag leverera. Jag har räknat ut att jag har 9,5 års innestående semester att ta ut eftersom jag har jobbat sedan tidigt 90-tal utan speciellt många lediga dagar – egentligen sen jag var 16 år.

Men tack, för att du är villig.

One Response to Inga pengar

  1. Patrik skriver:

    Bra, då vet jag.

    /Patrik

Kommentera

Translate »
%d bloggare gillar detta: