Ingen som helst moral!

En bloggstammis från Rädda-Sverige.nu-tiden mejlade mig idag, Tack!, och rapporterade att han nonchalerats grovt av en bekant till mig, och andra har också klagat på brutna överenskommelser och löften, och i 99 fall av 100 beror sånt på missbruk för i det ingår missbruk av förtroenden, löften, ord, vänskap –  ja allt.

Ingen moral, ingen stil – ingenting
Ett av våra största problem är att omgivningen anpassar sig till deras vrickade livsstil där det ingår att inte hålla löften t.ex. och det är det sista man ska göra. Vi gör det, och länderna i öst förstår inte hur vi gradvis kan anpassa oss, och i Indien är man t.ex. djupt oroade över att västs livsstil smugit sig in i städerna; fylla, knark, rån, mord och fysiska och psykiska våldtäkter. rs.nu

Långsam anpassning
Väst är utan tvekan en drogkultur, och omgivningen vänjer sig… man skaffar Securitas när polisen har ballat ur, man sätter upp galler för fönstren för att förhindra narkomaner att kliva in och stjäla allt man äger och media skriver mycket sällan att folk var stupfulla vid våldtäkter t.ex.

Spanjor våldtog 90-åring
Jag minns då en gravt insjuknad sjuksköterska våldtog någon 90-åring, på jobbet, och gamla ”Politiskt inkorrekt” skrek ut att syrran var spanjor. De kanske tror att man våldtar folk om man är född i Spanien?!? Annars borde det vara känt att 8 av 10 våldsbrott är alk-drogrelaterade.

Folk tiger, flyr dem, säger inget
alkoholism_svt_vetenskapDe ska känna av konsekvenserna, och om inte hjälper man dem – och ofta hela deras familj – att gå under, och hos oss är det vanligt.

När du hör, ser eller känner av total galenskap eller våldsamma manipulationer ska du alltid misstänka missbruk, och då har man att välja mellan att dra sig undan och förklara varför, och för att klara sitt eget psyke, eller dras in i deras dans, och mycket fort blir man det som kallas för ”medberoende” och folk börjar skydda dem, ”förstå” dem och i det ingår att bli deras försvarsadvokater. En farlig lek för slutsteget för dem är självmord.

Aktiva ljuger och manipulerar där de lika bra kan säga sanningen
Det är också det som är absolut mest hopplöst med insjuknade för innan man ser att det är en missbrukstyp blir de flesta förvirrade.
 – Men… sa jag inte det?
 – Men, har han verkligen sagt det förut?
 – Men, han sa ju…

Jag hade en aktiv alkoholist som handläggare på Försäkringskassan
Han ljög också som ett troll och hittade på, och det är om möjligt det värsta som kan hända en?  Det är psykisk misshandel på hög nivå de håller på med, och det beror på att de måste känna MAKT, och det i sin tur beror på att de är fullständigt maktlösa fram till den dagen de söker upp AA / NA och gör det första steget. Då börjar resan mot ett värdigt liv.

Ibland blir man mållös
Jag stötte på en bedragare som ville ha affärer ihop med mig och som tillverkade ett ”bolagsbevis” i Photoshop och skickade ut dottern att leverera det. De drar sig inte ens för att dra in sina barn i sin kriminella verksamhet, och det ljushuvudets önskedröm var att dela ut medaljer i världen till ”alla hederliga”. Man tar sig för pannan! Han skulle inte ens klara av att få en själv.

De blir det; mycket, mycket sjuka.

AA online
AA:s stora boken – en exakt beskrivning hur den som är drabbad kan ta sig ur – om de vill / alla vill inte

Olika typer av alkoholistiskt vansinne
Hur insjuknade tänker
Det sinnessjuka i alkoholismen

 

Kommentera

Translate »
%d bloggare gillar detta: