Jag blev skrämd, på allvar

En ung man kom till mitt hus, beläget i Färna i Västmanland, i början av 2000-talet, och han skulle bo där en tid med sin flickvän, och det är ett av mitt livs gräsligaste upplevelser, och jag undrar om jag delar den med fler? Gör jag det är vi nog riktigt illa ute…

Tösen satt i trädgårdsstolen, la huvudet på sned, småstönade och sa mig:
– Jag har det sååå jobbigt!

Jag frågade givetvis om jag kunde hjälpa henne med något, och hon skakade kraftfullt på huvudet, och jag frågade om det var säkert, nånting kanske jg kunde göra?
– Nej! Inte du, ingen!

Givetvis frågade jag vad som tyngde henne, och jag fick mitt livs chock:
– Jag får så fruktansvärt många blanketter för jag har ärvt en våning på Östermalm av min far, och hans sommarställe i Åkersberga skärgård.

Ohyggligt manipulativ och en dramaqueen
Jag konstaterade att jag inte kunde vara henne behjälplig, kan nog ingen, men också att ”problemet” tycktes inte ens vara att hon var faderlös vid kanske 25 års ålder, och jag förstod där och då att den här tjejen kommer aldrig någonsin att klara ett helt vuxenliv.

Hon kom straxt efter in på en skola för att utbilda sig inom en konstart, och sen blev det aldrig något av henne för tjejens CV är tunt som ett löv nu femton år senare, och de är förmodligen tusentals; de som drömmer om att de är en ny Garbo – helst utan arbete.

I Spanien är 60% av de unga arbetslösa
Det har sagts mig att det vimlar av unga som vägrar arbeta, vägrar gå i skolan, vägrar göra något annat än att drömma om att de är en nya Garbo – helst utan arbete.

Jag tror att det här är vad Putin menar då han talar om ett Europa i ”socialt kaos”, som han är rädd för, som han inte vill ha in mer av i öst.

Vi får väl fundera på saken.

Kommentera

Translate »
%d bloggare gillar detta: