Jag städar upp för att kunna lämna

Minihuset är till salu – och bolag registreras om på köpare – och sen är det dags att säga:
 – Tack för kaffet!

Idag ska jag träffa banken, som har skakat på huvudet i 3, 5 år, för det är ingen av oss som förstår varför en företagare uppenbarligen inte får vara sjuk.
S-ledaren sa i ett tal att han kände till att ”folk har svårt att klara sina bolag vid sjukdom” och jag skulle vilja påstå att det inte ens går. Det är heller ingen myndighet som har tänkt igenom situationen; F-kassan kräver att du inte jobbar, Statistiska Centralbyrån ger dig böter om du inte svarar på deras blanketter, SKV lever djävulen och vräker på dig kilovis med post, som du inte får svara på för F-kassan…

Ett enda långt Moment 22
Utredningar har också visat att företagarna är enormt rädda för att bli sjuka, och det förstår jag att de är, och tanken att man ska kunna driva i 40-50 år utan att någonsin bli sjuk är absurd. Det som brister är samhällsekonomiperspektivet. En kronofogde, jag känner privat, har räknat ut att alla rip-offer av företagare kostar samhället 150 miljarder om året, och då främst i produktionsbortfall.

Men i detta underliga land tror folk på allvar att det är politiker som skapar välfärd, och inte arbete och produktion. Det lär bli ett hårt uppvaknande den dag hela Europa inser att ”skapade jobb” inte är samma sak som ”riktiga jobb”. De skapade brukar kosta från ett par miljoner till ett par miljarder att ens få fram. De riktiga jobben härstammar ur livskraftiga bolags växande.foretags1 De ”skapade jobben” betalas av företagen som dräneras för att inte sällan betala skapandet av sin egen död / sina egna konkurrenter.

Jag har tagit mig rätten att vara sjuk

Jag har tidigare skrivit om grundskälet till att jag slänger in handduken och alla sånna här som jag kostar 15 miljoner per huvud främst i produktionsbortfall, och jag kostar nog betydligt mycket mer eftersom jag har fem operationer i kraniet bakom mig men visst är produktionsbortfallet den största kostnaden för samhället.

Vi lägger ner, lägger av, går i pension, flyttar ut, driver i Asien och nu är vi 500-550.000 svenskar, 16% av befolkningen, och det läser du aldrig om. Vi presenteras som ett invandrarland, och det tigs om att en svensk lämnar var tionde minut.

I Sverige talar vi om mass-emigration när vi menar de 1,2 miljoner medborgare som lämnade landet 1840–1930 för Nordamerika, m
en ingen tänker på att de senaste tjugo åren har över 400 000 svenskar bosatt sig utomlands.

Det är betydligt högre emigration räknat per decennium än ”Amerikautvandringen” för hundra år sedan.

Om Amerikautvandringen har tolkats som ett underkännande av vad det svenska samhället hade att erbjuda så är det svårt att tolka dagens emigration annorlunda. Läs mer

13% av företagen har flyttat ut verksamhet

Svenska företag flyttar – tusentals jobb förlorade

ABB slipper böter i kartelldom  –  ABB investerar 2 miljarder i Kina

Varje nytt jobb kostade över en miljon

Vad kostar det dig att jobba?

Kommentera

Translate »
%d bloggare gillar detta: