Ju fler som säger NEJ desto bättre

När jag skriver en artikel, och pekar ut någon makthavare som ansvarig kan det leda till många gilla-markeringar men om jag pekar på vårt egna ansvar… Svårsmält?

Givetvis ser världen ut som den gör för att vi inte säger nej
540618_10151431703639859_1790507450_nNär jag hade mina femton ligister på 70-talet sa jag NEJ. Jag berättade att i det här huset håller vi inte på med droger och kriminalitet. Det är FÖRBJUDET, och passar inte det kan ni äta nån annanstans.

Det var en och annan som inte fattade direkt men nu i vuxen ålder, alla är över 50 år, är det absolut styrkt att de la av tvärt. En ville inte köpa detta mitt förbud, och han fick ge sig iväg. Jag bor inte ihop med ligister, jag är inte sån.

En av dem sa mig för något år sedan:
– Jag förstod att du skulle bli mycket, mycket upprörd om jag begick brott så jag slutade direkt.

Det är rent märkligt att dessa barn, som ofta kom från statliga pojkhem som 15-åringar, aldrig hade stött på en enda vuxen i hela social-Sverige som sagt NEJ. De hade varit i behandlingar och terapier, och det hade varit sammanträde efter sammanträde, och tanter hade tjatat om att de skulle tänka på sina liv och sin framtid – finns ingen femtonåring som kan tänka så långt. Men de hade aldrig träffat nån som sa;
– NEJ! FÖRBJUDET!

Att sälja sin själ till Djävulen…
…låter förstås dramatiskt i överkant och sällan blir våra handlingar mot helvetet så explicita som i Goethes Faust, utan snarare utvecklar vi med små omedvetna myrsteg vår eftergivenhet till den onde. En bra metod för den som är hågad att iscensätta en sådan utveckling, är att förskjuta juridiken från naturliga och Gudagivna rättigheter (bäst formulerade genom de mänskliga rättigheterna från 1948) genom att upprätta ett samhällskontrakt med egna lagar, genom vilket makten – djävulen – styr sitt kollektiv. Det är faktiskt exakt detta som har hänt, och frågan är ju hur det kunnat ske?
Läs mer – bloggaren Carina Agrell

humanistisk_strangteori_sv

 

One Response to Ju fler som säger NEJ desto bättre

  1. Carina Agrell skriver:

    Tack för sanningsspridandet! 🙂 Medgivande måste vara världens farligaste handling eftersom den i sig är osynlig, men visar sig med ränta på ränta senare.

Kommentera

Translate »
%d bloggare gillar detta: