Konkurs

En bloggstammis skriver: Ännu en biter i gräset.
Bygghandelskedjan Cheapy läggs ned. Företaget som driver 31 butiker runt om i landet, har i dag runt 160 anställda.
Av Cheapys 31 butiker övertas 11 av Beijer vars danska ägare även äger Cheapy. Kedjan Jem & Fix övertar 18 Cheapy butiker.

Tidigare publicerat i bloggen av en läsare som förmodligen jobbar på SKV:
Det ska låta så bra och fint med att vara egen företagare. Men sanningen är den att staten tar i princip allt du drar in. Dagligen ringer det in folk till skatteverket som är helt chockade över alla avgifter och skatter. De har inte en aning, i slutändan jobbar de gratis eller till slavlöner.

“Svenska skatter vore döden för två företag av tre i USA”
Över 65 procent av företagandet i USA skulle inte klara att leva med svenska skatter, visar internationell rapport.. Sveriges inkomst- och kapitalskatter medför att vi har ont om personer med företagserfarenhet som vill satsa pengar i nya företag, skriver professor Pontus Braunerhjelm vid KTH. Läs mer (DN)

4 Responses to Konkurs

 1. Tomten back in black skriver:

  Husvagnstillverkaren Cabby ansöker om företagsrekonstruktion idag. Pengarna är slut säger företaget. Man hoppas kunna sälja fabrikslokalen och hyra den om man kan fortsätta verksamheten.

 2. Lena Holfve skriver:

  Kryllar av konkurser:

  öretaget MSE Weibull i Älmhult försattes under onsdagen i konkurs på egen begäran.

  Företaget har närmare 25 anställda och har såväl konstruerat tekniska lösningar åt försvarsindustrin som utvecklat simuleringsutrustning.
  Växjö tingsrätt har utsett advokat Erik Gabrielsson vid Avant Advokater till konkursförvaltare.

Kommentera

Translate »
%d bloggare gillar detta: