Kulturkrocken i ett nötskal

– Nu har Putin tagit beslut om en folkrättsvidrig intervention i ett annat land. Det är det grövsta brottet mot FN-stadgans folkrätt som man kan tänka sig, säger Ove Bring till SvD och förklarar:

– Det är ytterst sällan sådant händer i vår tid. Vi trodde att den nazistiska praxisen att invadera andra stater upphört i och med FN:s bildande och FN-stadgan 1945. Det har efter andra världskriget endast varit Saddam Hussein som gjort sig skyldig till detta vid invasionen av Kuwait 1990. Nu ser vi risken för en upprepning på närmare håll, säger Ove Bring. Läs mer

Vad är det han säger?
Jo, han säger att Putin – som också har varnats av USA:s president idag – begår det grövsta brott man kan, och han radar upp hur det har sett ut bakåt, och vi ska nu svälja att det är ytterst ovanligt i vår tid… ingen, ingen, ingen gör så här!!! Fy!!!

Det är just detta som är den stora kulturkrocken därför att öst ser något helt annat
Nu har jag inte lyssnat på presskonferenser med Putin ännu men jag gissar att han kommer säga att han inte vill ha ett nytt Irak, Libyen eller Syrien, och det som skiljer väst och östs syn är att väst anser att det är ”rebeller” som bråkar, och öst anser att det är av USA betalda legosoldater som startar bråken för att väst ska få anledning att gå in.

 

gf52d07a04

 

Translate »
%d bloggare gillar detta: