Lagar måste vara förankrade

Känner du till Guds tio budord? Känner du till dödssynderna? Då klarar du dig. I Sverige har vi metervis med författningar och lagar som inte ens rådmännen själva kan hålla reda på, och vi bryter mot lagar varje vecka utan att veta om det – så många är de. En del struntar vi i för de är inte förankrade, och lagar som inte är det i folks rätt-och-felmedvetande kommer vi aldrig att lyda.

Det var t.ex. straffbart att gå mot röd gubbe så om du var helt solo mitt i natten… Folk bröt mot den lagen hela tiden varför den sen ändrades. Nu får du inte gå mot röd gubbe om det är trafik i närheten. Det var böter för att inneha japanska mobiltelefoner, och hur det blev med den lagen känner du till…

Nu har vi ett civilt motstånd som heter duga i bästa fall för vår skull, krigsrisken ökar då vi avlyssnar ryssarna åt USA,  men  troligast för att bolag lämnar landet p.g.a. avlyssningarna.

De sju största svenska teleoperatörerna slutade nyligen att lagra trafikdata. Nu anmäler Rikspolisstyrelsens chefsjurist Tele2 för brott.Tele2 och övriga större operatörer slutade nyligen att lagra trafikdata och har börjat att istället radera den insamlade datan.  Igår beslutade Rikspolistyrelsens chefsjurist Eva-Lotta Hedin att anmäla Tele2 till Post- och Telestyrelsen för brott. Det skriver VA Telekommarknaden. ”Vi anser att Tele2 inte uppfyller sina förpliktelser”, säger hon till VA Telekommarknaden. Hon kände inte till att även de andra teleoperatörerna hade slutat lagra trafikdata. Läs mer

One Response to Lagar måste vara förankrade

  1. Man har ändrat i lagar så nu är det lagligt att sälja en miljonvilla exekutivt om skulden är så liten som 10 kronor. Till och med för en barnfamilj. EU-domstolen gav bakläxa i ett fall där skulden var 6000:- och tilldömde familjen 800.000:- i skadestånd. Ett annat fall stoppades försäljning av en villa där det fanns ett handikappat barn av HD. Man kör på och hoppas på att den drabbade inte ska överklaga. Ekonomiska skäl finns att sälja hellre än vänta lite. Enheten får provision på försäljningen, mer pengar till konferenser alltså, och en klapp på huvudet från huvudkontoret.

    Domen kommer på samtliga som deltar i den smutsiga hanteringen. Lyktstolpar är redan reserverade.

Kommentera

Translate »
%d bloggare gillar detta: