Mätning av vår ofrihet?

Social Progress Index (pdf-fil) skriver DN om, i artikeln ”Sverige rasar i välståndsligan” , och DN anger att vi har legat etta, och det tror jag säkert för vad de verkar mäta är hur mycket staten lägger sig i folks livs.

Alla är inte lika
Igår hörde jag att om pappan och mamman delar föräldraledigheten exakt lika får man en bonus på 11.000:- av Försäkringskassan. Det beror på att man just nu har fått för sig att det är ”bra”.

45eplatsDen bonusen torde vara ”social progress” om något, och kollar jag själva utredningen ligger Indien långt bort ifrån ”social progress” och nu har jag bara ett problem med det här, och det är att svenskar mår synbart skit och indier strålar ofta.

Till höger har du FN:s mätningar hur vi mår avseende ”välstånd” och vi ska ner till plats 45 vilket ser planerat ut.

Vet du vad ett sjukvårdsbiträde är för något?
Det är sånna vi gillar, och de vi har i tjänst har mellan 30-35 chefer över sig. Jobbet i sig är förmodligen som att gå i lim. Idag såg jag en kommunal ”verksamhetsutvecklare” på TV, och det såg ut som ännu en 40-talist som har skott sig på kommun i diverse olika påhittade jobb i hela sitt liv, och de verkar vara drevkänsliga.

Försvarspolitiken sköts av drevjournalister, som allt annat
aaadrevetgårIgår hoppade det ut ännu en politiker som ville satsa på försvaret, och det beror på att det har varit ryssdrev i media, och då ska vi komma ihåg att då jag skrev om att Ryssland rustar som dårar, för flera år sen, betraktades jag som knasig.

SANNINGEN är att ryssarna har rustat i princip i tio år men media har missat det i 9 år och elva månader, och nu blir detta faktum plötsligt vår ”verklighet” och det här är ”social progress” – hur väl statsmakten kan förvrida skallen på en hel befolkning.

Ryssen har i verkligheten rustat väldigt länge, men man har inte uppmärksammat det, och det AB inte skriver om finns inte – alltså blir folk nästan chockade då Putin övar kärnvapenkrig mot Sverige.

Sen har man plötsligt kommit på att skolan inte funkar
TV-rutan dränks av nya politiker som ska satsa, och sen ska vi satsa två miljarder på att minska cancerköerna, och slutligen har media sniffat rätt på sanningen att folk får starta eget bidrag och sen konkar.

Vår enda räddning är att införa personval av tjänstemän
demokratiEtt samhälle kräver ett antal dugliga ämbetsmän som sköter ”företaget Sverige” och dem vill jag att vi ska få välja. Tio personer får ställa upp i media och berätta vad de skulle göra om de blev chef för skolorna, AF, försvaret, brandkåren och simhallen.Vi lyssnar på dem och deras planer och sen väljer vi verksamhetschef för område efter område för det är ändå tjänstemännen som styr.

Vi kan välja dem vart femte år
I den omställningen avskedar vi företagslotsar, välfärdsdirektörer och verksamhetsutvecklare därför att vi befinner oss i det läget att alla pengar äts upp av byråkratin. För varje hundralapp går 20:- till tåg och räls och 80:- till byråkratin, och bolag flyr landet på grund av byråkratin för det finns inte en käft som har råd med den; varken medborgare eller bolag.

När monstret EU bryter ihop, för det gör monstret förr eller senare, kommer vi med stor sannolikhet att gå ifrån centralmakt till lokalmakt och då är det dags att avsätta alla dessa människor som aldrig haft ett riktigt jobb i hela sitt liv;

Ungdomsförbundet
Administratör
Politiker
Pamp
Miljonär

Stora frågor som den om vi verkligen ska gå ut i krig kör vi via folkomröstningar

Kommentera

Translate »
%d bloggare gillar detta: