När parasiterna är borta

Den dag vi är av med alla parasiter finns det goda skäl att studera schweizarnas system men det kräver att folk sätter sig in i sakfrågor, och det största skälet till att vi sitter i det vi gör beror på att vi själva har gett bort makten till folk som skulle ”fixa det där”, och de tackade och tog emot och blev sammanträdeshäckar. Men nu hörde jag att de går inte ens på möten… nån hade kollat hur frekvent EU-folket sköter sina möten och det gör de inte.

Vi har skapat ett samhälle där ingen ska behöva ta ansvar – nu är det mesta ansvarslöst
9natoI nuläget ser jag inget vettigare system än att vi kastar ut all form av partipolitik – jag är själv politiskt oberoende – och så inför vi personval av ämbetsmän. Karlsson och Nilsson får via media förklara för oss vad just de skulle göra om de blev chef för armén, simhallen, kommunbiblioteket, rektor för högskolan.

Personval av nyckelpersoner och folkomröstningar i viktiga frågor som t.ex. nya grundlagar, om vi verkligen ska gå ut i krig, o.s.v. Jag har upplevt några folkomröstningar om vänster-högertrafik, kärnkraften, euron men numera lyser de med sin frånvaro.

Den 18 maj avgör schweizarna om landet ska få den högsta minimilönen i världen, skriver Veckans Affärer.
Snart går landets befolkning till val för att avgöra om minimilönen ska hamna på motsvarande 160 kronor i timmen, enligt Veckans Affärer.
90 procent av schweizarna tjänar redan mer än så, men bedömningen är att minimilönen kan komma att driva upp även de andra lönerna.

Källa

Kommentera

Translate »
%d bloggare gillar detta: