När TV-folk hatar dig

Jag jobbade under min ungdom som programledare på Skol-TV, och var sen rätt ofta på TV under min tid som yrkesförfattare, 1984-1991, och under mina ungdomsår var min mentor samman med en TV-scripta, och när jag var ett litet barn hade vi mediafolk, och kända från media, på min fars jobb, där jag var ofta, eftersom han var en av de första som arbetade med reklam i Sverige.

Häng med in i min värld nu…
Spela nån minut av Vetenskapens värld, och studera programledaren. Ser du något konstigt? Jag gör. Ljussättaren och sminkösen och indirekt även producenten, eftersom denne inte stoppar tilltaget, kör världskrig mot tjejen. Det är rätt typiskt Sverige för vi har många passivt aggressiva kvinnomisshandlare som vill plåga folk helst utan att synas. Sverige är absolut det värsta landet i världen att bo i och speciellt för barn och så kallat starka kvinnor. Fullständigt hopplöst.

Nu gissar jag
Tjejen har sagt till, sagt ifrån, nobbat ett gäng öl-vin-whisky-kokainkisar, och harm, hat och hämnd har dragit igång, och kollar du ser du tydligt att de har satt ljuset så att hon ska se förskräcklig ut och sminket är jag också misstänksam emot…

Sen frågar folk mig varför jag hoppade av den branschen över en natt!

Psykisk och verbal misshandel är ju ofta en form av maskerad misshandel, och en del av detta kan vara ett passivt-aggressivt beteende. En person som är passiv-aggressiv är en mästare på att misshandla samtidigt som han eller hon framstår som normal, hjälpsam och trevlig.

Ett passivt-aggressivt beteende kan alltså vara svårt att sätta fingret på och komma åt. Det är ett manipulativt beteende; att få som man vill utan att uttrycka vad man vill och ta ansvar för vad man vill.

Den som är passiv-aggressiv ger ingen respons när det är väntat. Ilska uttrycks inte heller på ett rakt sätt, utan visar sig i sarkasm, iskall tystnad, ”glömska”, slingrande eller undvikande, och den passivt aggressive kommer inte att bekräfta att han är arg eller motvillig till något.

Han kommer istället bete sig passivt och indirekt.

Det går inte att ha en sund kärleksrelation med en passivt-aggressiv person, eftersom den personen är rädd för intimitet. Den passivt-aggressive är rädd för allt som kan upplevas som beroende av en annan person och vill därför hellre kontrollera sin partner i syfte att hålla distansen.

Läs mer

Kommentera

Translate »
%d bloggare gillar detta: