November- och kulturrevolutionen

Vi har tidigare studerat hur man mycket aktivt tar kontrollen över alla kulturarbetare, och samtidigt som den så kallade ”Novemberrevolutionen” genomförs åker vareviga arbetarförfattare ut med huvudet före ifrån Rabén&Sjögrens Bokförlag, s-partiets eget förlag mer eller mindre, och in träder pallböcker samt att Förläggarföreningen säger upp avtalet med Författarförbundet och det tog säkert 10-15 år innan det skrevs ett nytt.

Chef för Rabén&Sjögren och Förläggarföreningen är en och samma person, och det tog ett par år men sen var alla borta och förlaget gav främst ut inköpt utländsk litteratur, och denne man är delvis ”berömd” i kultur-författarkretsar för han sa en gång på en förlagsfest:
– Vad författare tycker skiter jag i för jag köper de jag vill ha.

När jag kom till huset 1984 hade vi riktiga förläggare, litteratur- och författarkunniga, och vi hade riktiga redaktörer och över en natt runt 1985 byts i princip alla nyckelpersoner ut, och på de mest vedervärdiga sätt.

Astrid Lindgren utmanade Svarte Petter mellan varven, och jag minns en radiointervju där hon sa:
– Det är väl ingen konst att driva förlag om man har mig, och sen sålde hon CD-rättigheterna till ett annat förlag, och efter hennes död tog samme man kontrollen över Astrid Lindgrensällskapet. Det fanns ett par ytterst berömda författare som log lite snett då jag sa vad jag såg, och en av dem som är en mycket stor internationell barnboksförfattare sprang ifatt mig på gatan runt 1993 – jag slutade som yrkesförfattare runt 1990 ungefär – och hon sa:
– Lena, Lena, du har rätt!!!

Många klagar över fördumningen
Den har sin rot i det som händer i s-förlagets hus mellan 1985 och 1991. Det kan jag gå ed på. Beslutet att avväpna kulturarbetarna för gott fattas i slutet av 70-talet då Astrid avsatte s-regeringen i princip själv. Det genomförs med start 1985, och sånna som Gunnar Myrdahl t.ex. var hörbart förvirrad.

Kulturarbetarna byts sen ut mot ”kändisar” och det blir man på fem minuter genom att supa och knulla live i TV. Man behöver i vart fall inte kunna eller skapa något. Man plockar sen vareviga människa som döms för narkotikabrott, och upphöjer dem till celebriteter, och man får leta om man ska få tag på en intervju med nån akademiledamot eller nån etablerad som inte är mantalsskriven på Stureplan.

Dan Josefsson granskar de märkliga turerna kring det kanske största misstaget inom ekonomipolitiken som gjorts i Sverige – avregleringen av kreditmarknaden i november 1985. Beslutet fattades under kuppartade former av några få sammansvurna. Men allt gick fel. Resultatet blev en katastrof och Sverige hamnade i den värsta krisen sedan 1930-talet.

11 Responses to November- och kulturrevolutionen

 1. Tomten back in black skriver:

  Det var väl en hämnd för valresultatet 1976. Avregleringen av kreditmarknaden var nödvändig men de som gjorde det saknade kunskap att förutse vad som skulle hända. Man ska inte ta första steget om man inte förstår vad som kan hända vid det sista. Det var som att öppna buren åt en undulat en varm sommardag och hoppas på att fågeln stannar kvar i buren, jo tjena!!!

 2. Lena Holfve skriver:

  Jag vet inte om man ska kalla det hämnd. Om du kollar på det faktum att antalet statsanställda ökar med nära 50% mellan 2002-2007 – pengar som stjäls direkt ifrån folkets kärnverksamheter för alla fattiga blir under samma tid 50% fattigare – så är det en diktatur som byggs inne i apparaten och av statsanställda.

  Det är efter 2007 det börjar hända konstiga saker.

  Jag ämnar inte heller glömma vad Harry Schein sa: ”Mordet på Palme blir aldrig löst för det finns folk i statsapparaten som inte vill det.”

  Du måste lägga till ett mord på ”rock-kungen” OP också i denna bild.

 3. Lena Holfve skriver:

  Jag skriver ”rock-kung” för att OP var så ohyggligt poppis i vissa kretsar.

 4. Lena Holfve skriver:

  Rock-Sverige mobiliserades också:

  • Tomten back in black skriver:

   Så här sa Frank Zappa (som jag anser hade bra koll på det mesta under sin livstid) om en välgörenhetsgala. Live Aid was the biggest cocaine money laundering scheme of all time.

 5. Lena Holfve skriver:

  Jag kollade nu; är omnämnt även här.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Live_Aid

 6. Lena Holfve skriver:

Kommentera

Translate »
%d bloggare gillar detta: