Planekonomi ska införas

69027_572223796141180_2130634115_nAnders Borg mumlar något om svårare tider, och vi hade en bloggstammis i ”Rädda-Sverige.nu” – och som var ifrån Norrtälje – och som hade varit runt och alla företagare hade sagt att det är katastrof.

Nu bör de vara i det läget att företagarna har belånat sina hus, och börjat göra av med besparingar. Jag tror att vi ska vara på det klara med att samtliga småföretagare, med få undantag, har ett helvete just nu. Deras organisationer pläderar förtvivlat för ändringar av systemet, regler, skatter och avgifter – för döva öron.

De har inte förstått att det inte ska gå.

De som har en fabrik på en åker kan inte flytta ut
De som kan flytta har redan gjort det, eller är på väg, att flytta sina verksamheter till Baltikum t.ex. där man har lov att försörja sig själv och sin personal först, och sen ska man försörja generaldirektörer – inte tvärtom. Ännu fler flyttar ut till Asien.

Starta inte eget!
ebook_blueI detta klimat vill staten ha ut erfarna företagare ut i skolorna för att peppa unga att starta eget, och det är så gräsligt att jag har inte ord för det! Jag var själv en av regeringens ambassadörer för kvinnligt företagande, och trodde i min enfald att departementen ville veta varför det inte fungerar – men nej. De ville uteslutande ha oss att peppa unga att starta eget. Den smutsiga hanteringen vill inte jag delta i. Nio av tio bolag vurpar. Läs mer

15046_532121633505475_60319966_n-164x175Borg är nervös jämt på TV, visst!
Han bör känna till att den svenska staten har fordringar på miljarder, som de aldrig kommer att få in. De bokför konstigt för alla dessa miljarder sätter de bara som fordran – inte förluster.

Många nya och amatörer kommer gå under rent psykiskt men jag misstänker att många gamlingar är som jag själv; vi bryr oss inte längre, vi flyttar ut, och vi lägger ner. En del stjäl man livsverken av redan:

Caféägare bortkörd av kommunen
Jan Eriksson tog över och fick fart på Solens café i Fagersta idrottshall. Förutom att han ökade omsättningen och lockade fler kunder till caféet, gav hans verksamhet idrottshallen ett uppsving. Men nu har Fagersta kommun sagt upp hans hyreskontrakt för att driva caféet i egen regi. Källa

13% av alla bolag är redan ute genom dörren
Borg bör vara mycket nervös för nu töms precis hela landet på företagare; 50 000 entreprenörer flyttar ut årligen.

Jag ska sent glömma då Alliansen kom till makten, och ett av de första besluten var att öka våra kostnader med 4-5%… ”Alla” trodde att de skulle sänka, med ungefär det motsvarande, men det var innan vi hade räknat ut att det byggs en fascistisk stat och i den ingår att slå ut allt privat, stötta de multiinternationella bolagen, som sen ska införa slavlöner, och driva lekstugor i de statliga, som blir de första att införa slavlöner.

”Allt inom staten, ingenting utanför staten, ingenting mot staten”
– var det italienska mottot för fascismen.

Privatiseringarna är ett spel för galleriet
Folk sitter i debattstudios i Sverige och tjafsar om ”privatiseringarna” men de verkar inte ha en susning om vad som egentligen pågår. Så snart alla dessa lurade lärare, sjuksköterskor med flera har renoverat färdigt kommer all utbildning och sjukvård att förstatligas över en natt.

EU smyginför planekonomi, alla privata bolag ska slås ut, och när bara stat, kommun, EU återstår som arbetsgivare brakar lönerna ner, och man har redan börjat testa hur det fungerar:

Teliasäljare går med på löneänkning
Kraftig lönesänkning på SAS
Lönesänkning aktuell på SSAB

Många svenska bolag flyttar ut
Svenska företag flyttar
13% av företagaren har flyttat ut verksamhet

I Asien får du lätt 7-10% ränta på statsbanker

Kommentera

Translate »
%d bloggare gillar detta: