Solenergin förändrar världen

Jag har bara solenergi i mitt minihus i Sverige, och är mycket, mycket nöjd.

A new report out from GTM Research and the Solar Energy Industries Association (SEIA) shows that solar power came an incredibly long way toward asserting itself as a key part of the U.S. energy mix last year.

The U.S. now has a total of 12.1 gigawatts of photovoltaic (PV) installations and 918 megawatts of concentrating solar power (CSP), enough to power 2.2 million homes. Läs mer

4 Responses to Solenergin förändrar världen

  1. Jag tänker bygga världens största Solarventi. Förvärma inluften till min FTX kan nog ge ett par grader extra. Lite mars-sol på den och jag får kyla av luften istället i min värmeväxlare. Grannarna lär väl ha synpunkter på den men det skiter jag i. De ska hålla käften eftersom de inte har bygglov på andra saker.

  2. Jag ska ändå byta allt trä på gavelspetsen och jag har en massa skräp som kan användas för en sådan konstruktion. Omkring 10 kvm stor blir den. Den kan nog ge 5 kW nu i mars-april. Idag stängde jag värmepannan. Bara värmepumpen kvar. Jag har bara 92 kvm inne men gillar varmt och frisk luft.

  3. Lena Holfve skriver:

    Ok, låter vettigt. Du får en väldig ventilation, det är urhärligt.

Kommentera

Translate »
%d bloggare gillar detta: