Staten är desperat

Den svenska staten måtte vara desperat som har starta-eget-turnéer i den omfattning de har. En bloggstammis räknade ut att en frissa som klipper 40 timmar vitt i veckan tjänar 4.800:- i månaden efter skatt. Det är rent kriminellt att locka unga att starta eget i Sverige.

Jag har idag skrivit en av flera artiklar om kriminella svenskar som finns på norra Cypern.
Läs mer

7 Responses to Staten är desperat

 1. Tomten back in black. skriver:

  I min hemkommun har nyföretagandet minskat till nästan noll. Jag har varnat för myntets baksida så troligen har några lyssnat.

 2. Lena Holfve skriver:

  🙂

 3. Kan man få se den uträkning som gäller frisörer? Hur många klippningar, fasta kostnader och pris per klippning. En duktig populär frisör klipper 10 kunder per dag 6 dagar per vecka. Färgar man blir det färre men ändå större inkomster. Jag tvivlar på den låga siffran.

 4. Lena Holfve skriver:

  Jag har bett bloggstammisen!

  • Lena Holfve skriver:

   Bloggstammisen svarar:

   En 100% fullbokad frisör som jobbar 40 timmars vecka och tar ut 5 veckors betald semester som en vanlig anställd får 2014 behålla ca 26% av intäkten. Då får det inte finnas någon onödig utgift eller dyr administration. Allt måste ses över och slimmas. Jag antar att de flesta får behålla 20-22% av olika skäl. För samma lön som ett jobb i en ICA butik måste man dra in ca 100000 per månad i en svensk småstad. Om man antar att det är 100% fullbokat och man får 26% kvar betyder att varje kund ska betala 625.- Räknar man på 22% måste varje kund betala 700.- eller 20% kostar en klippning 775.-

Kommentera

Translate »
%d bloggare gillar detta: