Största skillnaden

indexJag fick frågan idag vilken den största skillnaden är mellan Kerela i Indien och Sverige, och de är många men en slående är att vi har få människor och väldigt få unga. Medelåldern i världen ligger strax över 30, och hos oss betydligt högre, och jag märker av det överallt, samt att jag vet att om 20 år kommer det att saknas 60 000 vårdare bara inom äldreomsorgen.

Kerela är Indiens mest utvecklade stat, man har inte haft analfabetism sedan 1948, alla barn går i en tioårig proffsig skola, de unga är högutbildade, engelska lärs ut från 2-3 års ålder, sjukvården är outstanding.

home-kovalam-indian-holiday-letting-owners-direct-472730Letar man efter ett vinterland ska man absolut undersöka Kerela, och det kan man göra via min blogg Kerelamagasinet.

Jag håller på och skapar en start-kit-tjänst för svenskar vilket innebär att du får bra människor ur lokalbefolkningen som hjälper dig att starta upp, och jag säger som jag brukar;
– Chauffören betyder allt.

En lärare tjänar 1200 sek, en högutbildad marknadsförare 3600 sek och en arbetare 800-1000 sek vilket innebär att våra fattigpensionärer nära nog är rika i Indien, och vill man till Sverige sommartid ska man köpa flygbiljetterna där nere, inte här. Du kan hyra ett hus från 250 sek, köpa ett från 250 000:-.

Ett närmre alternativ är norra Cypern där jag också kan ta fram ett start-kit, och ön kan du läsa om i Cypern-magasinet – kontakta mig lena (@) holfve.se om du vill ha start-hjälp i något av länderna.

Poolbilden ovan är ifrån Kerela liksom de två bilderna nedan, och jag publicerar dem främst för att jag är innerligt trött på att folk ofta tror att alla i öst bor på stampade jordgolv och rider på åsnor.

kovalam-home-indian-rentals-owners-direct-472723

 

 

 

 

 

 

home-kovalam-indian-holiday-letting-owners-direct-472724

Kommentera

Translate »
%d bloggare gillar detta: