SvD har lyssnat

SvD har kollat in denne mans uttalande, och historiker har påpekat att den tid vi lever i nu påminner enormt mycket om tiden före det första och det andra världskriget, och då har vi en börskrasch kvar, påföljande depression och svält och sen krig att vänta. Hur det nu ska gå med hela den nya, unga generationen som tror att krig är ett spel. Det är nog egentligen samma krig som bara haft paus, och ”normaltillståndet” är krig. Vi är mycket sällan haft fred, och lär inte få nån heller innan människan höjer sig över ha-rätt och barnsligheter.

– Historien visar att när länder kan låna så gör de det, vanligtvis upp till en nivå där de tvingas ställa in betalningarna, säger Murray Holland till SvD Näringsliv.

Han jobbar på investmentbanken MHT i Dallas, Texas, och medverkar som ekonomisk kommentator i tv-kanalen CNBC. I sin bok ”A Nation in the Red” kommer Murray Holland ut som något av en ny ”Dr Doom”.

Han inleder med att lista historiska statskonkurser i parti och minut. Två av Europas sjukaste patienter, Grekland och Spanien, har exempelvis en rad historiska konkurser bakom sig. Läs mer

Kommentera

Translate »
%d bloggare gillar detta: