SvD stryper + fria foton

SvD har gjort om sig till en betaltjänst på nätet i samma veva som de skär bort bloggarnas möjligheter att länka upp mot dem och det tyder på en ny chef samt att de underskattar bloggarnas betydelse för deras existens. Gissningsvis kommer just bloggarna att lämna SvD allt mer, och då får inte de den gratisreklam det innebär då vi länkar mot dem.

Tidningarna har haft problem länge
Folk börjar lämna gammelmedia, och tror de att de ska bli av med bloggsvären den här vägen tror de fel.

Tidigare publicerat 9 mars:
Denna vecka tycks även DN ha hängt på den nya trenden att inte låta bloggare länka mot artiklar, och det undrar jag om det hjälper?

Jag har en känsla av att 90% av befolkningen kommer aldrig att hitta alternativmedier, och 10% gör det – oavsett om SvD och DN gör vad de kan för att spärra av möjligheten att länka, och därmed nå nya läsare.

Just jag har den turen att 30 000 läsare når mig i månaden för då jag la ner Rädda-Sverige.nu, som hade mängder med länkar ute på Goggle, skänkte jag trafiken i ett år till www.smabruk.se och den bloggägaren ville inte ha min trafik sen för folk letade ändå bara efter mina texter, och gick inte vidare in i hans biodlingar. Nu har vi tagit tillbaka trafiken och lett den hit.
images
Men, vi får fundera på vad det står för att SvD och DN slutar låta oss bloggare länka upp mot dem, och jag tänker också på en dam som uttryckte sig lustigt i Gomorron Sverige igår för hon sa; ”Jag läser aldrig bloggar!” som om vi vore något ”hemskt” och det kanske vi är också?

Om det är så att det bara får finnas en åsikt i Sverige är vi givetvis hemska.


Tidigare publicerat den 7:e mars 2014:
Du har säkert sett blogglänkar, ofta till höger om en artikel, i tidningarna, och det känns som om de håller på och stryper ner det nu.

Det är företaget ”Twingly” som kopplar ihop bland annat dagspress och bloggosfären, och bara på ett halvår har antalet artiklar man ens kan länka upp mot minskat radikalt.

Hur ska vi tolka det?
hjtvattDe hotas av bloggosfären? Vi vet att upplagorna viker men det beror förmodligen inte på bloggare utan på att folk är trötta på blaj blaj.

Bloggare lär tipsa varandras läsare
Bloggaren Jan Milld la upp en av mina artiklar, om hjärntvätt,  på sin förstasida häromdagen t.ex.

35 miljoner foton till bloggarnas förfogande

Bloggar, Facebook, Twitter, Tumblr och varianter på dessa kan nu välja ett lämpligt fotografi i Gettys arkiv, klicka på en ikon och där få koden som de klistrar in i sitt medium utan våglinjer, stämplar och annat på själva fotografiet som bildarkiven hittills har försökt skydda sina bilder med. Med bilden följer en diskret Getty-logo och fotografens namn.

Kommentera

Translate »
%d bloggare gillar detta: