Is Sweden Raising a Generation of Brats?

By Jens Hansegard | The Wall Street Journal

Scandinavian country’s child-centric ways stir backlash

Is Sweden raising a generation of brats?

The country has built a child-friendly reputation on its mandates for long parental leave and provision for state-funded day care from age 1. But a new book paints an ugly underbelly to Scandinavia’s child-centric ways. Youngsters here—deemed ”competent individuals” by the state and legally protected from spanking—are becoming the chief decision makers in homes at very young ages in what some Swedes think is an alarming trend.

At the center of the discussion is David Eberhard, a Swedish psychiatrist and father of six who published a book titled ”How Children Took Power” last year that sparked fierce debate. Läs mer

Min egen uppfattning
Jag är rätt övertygad om att ungefär 50% av de svenska barnen aldrig når 25 års ålder. De tar livet av sig senast då första pojkvännen gör slut för de har aldrig varit med om en enda motgång. Lejonparten av de jag ser på gator och torg saknar anknytning till sina föräldrar, och är påtända på socker.

För mig är det här ett emigrationsskäl om något
Vi står inför årtusendets största sociala katastrof, och det kallas bland annat för ”pojkkrisen” – och man vet om att de svenska unga är de som mår absolut sämst psykiskt i hela världen – men få förstår innebörden av det eller att vi har haft en familjepolitik väldigt länge och som skapar sinnessjuka människor.

Det är också en av de saker som slår dig mycket fort i andra länder eftersom de har lyckliga unga, och vi saknar dem helt. Ett bra exempel kan du se i vilken butik som helst; ”föräldrar” ber småbarn välja mat.

Barn kan inte välja
De blir ohyggligt stirriga av att utsättas för det. Frågar du en sån barnmisshandlande förälder varför han eller hon utsätter barnet för val förstår de ingenting och anser att de ”lär ut demokrati”. Det är ”jätteviktigt”, och innan de ens hunnit till kassan har de en två-treåring som bara skriker rakt ut i panik, och som tystas med socker.

Inte sällan är det vinalkade mammor, och i alkoholismen ingår att skjuta allt ansvar över på andra.
– Men bestäm nu då!!! Vad ska vi ha till middag?!?

Det en sån mamma säger är:
– Jag är mindre än du så i min närhet har du ingen trygghet att hämta.

Det har knappast något med ”demokrati” att göra utan är mycket mer ett alk-drogsymtom.

Kommentera

Translate »
%d bloggare gillar detta: