Unket och omodernt

Föreställ dig hundra år fram i tiden, och tänk dig att historiker bläddrar bland alla våra skandaler. Jag minns t.ex. häxprocesserna som startade i mitten av 80-talet där precis ”alla” var incestbarn, och mängder med feldömda åkte in, och en del fick senare upprättelse och skadestånd.

JK vet att antalet feldömda har rakat i höjden, och jag vet att vi har varit ett rättsosäkert land i århundraden där pöbeln styr för mycket. Vi är kända i Europa som ett av de rättsosäkraste länderna men självbilden är nog att vi är det säkraste.

Jag minns det som igår då vi skulle döma i ”Humlegårdsmordet” och till och med en blåst nämndeman kvittrade:haktad
– Vad skönt att polisen har tagit Humlegårdsmördaren!!!
– Det är väl det vi är här för att ta reda på om de har, svarade rådmannen iskallt, och två, tre dagar senare släppte vi killen ur det häkte han hade suttit i under flera månader.

I bästa fall hade även du släppt honom
Det var nämligen inte hans spermier på likets mage, och det fanns inga som helst bevis på något annat än att han var en utomordentligt full finne som somnat fem, sex meter ifrån ett lik i Humlegården. Jag blev så förbannad på det där målet att jag skrev en deckare på materialet på åtta dagar – då är jag arg. Ska jag bura in folk på livstid ska det ta mej fan vara gärningsmannens spermier på likets mage åtminstone oaktat att kvällspressen vrålat i månader att Humlegårdsmördaren satt häktad för mord på en ung kvinna.

Dagen efter fick jag se löpsedeln: ”Tingsrätten släpper Humlegårdsmördaren!”
hjalmar_eneroth_vykort2Det var då jag blev arg. Vi hade just bestämt att det var just det han inte var. Själva brottsplatsen är dessutom ironiskt eftersom Humlegården skänktes till polisen Nils Liljensparre som belöning för att han löste mordet på Gustav III.  Sedan dess har parken blivit en rätt ökänd brottsplats. Hösten 1999 var det en 25-årig man som blev ihjälskjuten i parken av en jämnårig, och den mördaren blev tio år senare själv mördad i en uppgörelse. Det brukar vara så; den som är fullast blir mördad och den som är lite mindre full blir mördaren.

Rekordet är ett gäng fyllbultar som hade ihjäl en kompis som de rullade in i en matta och sen ringde de taxi, och sökte stuva in sig själva, liket och mattan samt spritflaskor i taxibilen men chauffören ringde polis.

Häxprocesser
11454S1Jag själv är författare till boken ”Ett Södermalm som gör dig varm”, som delades ut till alla hushåll på Söder, och som delvis handlar om häxprocessen på Södermalm på 1600-talet, och vi har inte lärt oss speciellt mycket sen dess. Galna kvinnor pekade ut de vi idag kallar för starka kvinnor, och fick dem brända på bål, och i botten har vi en 12-årig pojke från Gävle som gjorde ett litet pubertetsuppror och fick sin mamma uppeldad.

Barn är klart överreklamerade, det har jag alltid sagt
På norra Cypern där jag ofta bor åkte ett gäng tjejer fast för något år sedan för att de hade ljugit ihop en soppa om en kvinnlig lärare som gick ut på att hon skulle ha utsatt dem sexuellt. I Sverige hade målet förmodligen beskrivits som en kränkning av barnen för att de inte blev trodda, och ungarna hade gråtit, och talat ut hos Malou-  för här finns det inte på kartan att tre, fem eller tjugo barn skulle slå sig samman för att ljuga ihop en smaskig historia. På norra Cypern utreder man fall som man ska utreda dem – förutsättningslöst – och då åker dessa tjejgäng – för det är ofta tjejgäng. De har alla erkänt, och motivet var att de ville slippa skolan.

Utåtgerande pubertala flickor är livsfarliga
En ytterst berömd s-politiker hade fosterbarn på 80-talet – för hans fru ville det – och hon kom fram till runt 1985-1986 att de måste sluta med det därför att det är för farligt. En falsk anklagelse mot honom hade inneburit en katastrof för familjen, partiet och landet och när han fick en hög post gick man igenom säkerhetsläget från låsen på dörrarna till fosterbarnen. I den genomgången rök fosterbarn.

De galna kvinnorna är ännu värre
secondColumnJan Gulliou har rotat lite i Billy Butt-ärendet, han är dömd för nio våldtäkter, och jag har försökt förstå hur rättsväsendet tänker runt Assange, och i min blogg Rädda-Sverige.nu skrev jag en artikel om Arbogamorden – morden på två små barn – och de galna kvinnorna på nätet får då för sig att man är för barnmord och skriver man om en våldtäktsdom är man plötsligt för våldtäkter.

Jag tycker varken att man ska slå ihjäl barn eller våldta folk men jag har många, många år bakom mig som nämndeman i Stockholms Tingsrätt, och jag ryser och fryser när jag studerar hur det ser ut.

Bristen på kunskaper är alarmerande
Jag är tveksam till om folk ens vet om att varje gång du tar fram ett minne byggs din hjärna om. Fundera på det! Vet folk om att vittnen är i princip värdelösa? I framtiden kommer tioåringar veta att hjärnan är inte att lita på, och man kommer att ha Sverige som ett klassiskt exempel på en bananrepublik som var styrd av ansvarslösa män och galna kvinnor som inte sällan körde harm, hat och hämnd – utan gränser.

PS: Jag fullständigt avskyr vittnen. Jag gillar teknisk bevisning. DS.

JK konstaterar att folk döms fel

Man kan inte lita på sina minnen” – DN.SE
Lita aldrig på ditt minne | Illustrerad Vetenskap
LIta inte på dina minnen från barndomen – Metro

Fler filmer

Kommentera

Translate »
%d bloggare gillar detta: