USA:s och vårt självmord

”Vi befinner oss i en farlig situation. Vår självbild är att vi är bättre än andra och osårbara.” säger  Göran Persson om ekonomin och varnar för ”uppblåst självbild”

Jag skakar ofta på huvudet, för jag är mycket i Asien, och får frågor av typen; ”Har ni hus?” / ”Har ni bilar där?” och det finns mängder med människor som på allvar tror att Sverige och USA är rika länder, och jag ser det ofta även i pressen.

I VERKLIGHETEN har vi skulder, och inte ens ett försvar eller det vi har är sämre än det vi hade på 1500-talet.

Förnekelse av den här typen är ett drogsymtom
När det börjar bli absurt får man nog räkna det dit, och självbilden i väst är absurd – förutom att man demoniserar öst så jag bara står och gapar ibland.

I VERKLIGHETEN är det 3,3% av de indiska kvinnorna som rapporterar sexuella övergrepp, och 33% av de svenska, och forskarna som kom på det – jag redan vet och har skrivit om – påstod sig vara ”chockade”. De har väl läst AB som trummat ut i över ett år att Indien skulle vara ett våldtäktsland?

I VERKLIGHETEN är det vi som är det; vi ligger tvåa på våldtäktslistan.

Väst fattar inte att ett krig nu är självmord
Befolkningen förstår det inte av två skäl: dels har de bilden av öst som urmodigt, fattigt, alla svälter, alla bor på stampade jordgolv och dels har ingen berättat att Kina, Indien och Ryssland är sammanbitet eniga nu främst efter Libyen att få stopp på det galna krökande och pundande väst som ska kriga överallt jämt.

Vi är de galna terroristerna
Du får använda din fantasi! Vad tror du själv att den ryske ambassadören rapporterar hem om han ser rubriken till höger? I VERKLIGHETEN är den ryska armén starkast i världen, och de har rustat prioriterat sen 2008-2009 eller dåfc3b6rsvaret Putin upptäckte att NATO satte kärnvapenspetsar i Polen riktade mot hans  land.

Vad säger de?
– Karlen är mentalsjuk?
– Är han full?
– Tror han på det där själv?
– Vad håller han på med i VERKLIGHETEN?

hilary_clinton_laughs_gaddafi_deathStarting an economic war with Russia would be a bad idea in and of itself, but failing to calculate on the response of Russia’s allies to such a move is downright asinine. Of course when Obama signed the order last week authorizing sanctions targeting Russia he might have been bluffing.

He might have hoped that Russia would beg for mercy and start marching to Washington’s tune. It’s hard to imagine that the white house with their army of advisors and political scientists could really be that stupid, but maybe I’m giving them too much credit. Maybe they just didn’t think this thing through.Läs mer

Ryssland hotar att krossa USA ekonomiskt
Kina varnar väst
Varför Iran sände krigsfartyg mot USA:s gräns
Sverige flörtar med NATO

Kommentera

Translate »
%d bloggare gillar detta: