Vad är sant?

Igår publicerade jag en film, se nedan, där en man förkunnar att Sverige är ett av världens bästa länder, och videoinslaget har över 250 kommentarer och han har ”rätt” så långt att vi oftast kommer högt i diverse olika mätningar – ändå har vi mängder med människor  som är t.ex. livrädda för svensk sjukvård, som han prisar. Han tar också upp att alla får gå i skola i Sverige, och vi har en ständigt pågående skoldebatt och vi vet att många unga lämnar skolan utan att kunna läsa, räkna, stava.

Medborgare polisanmäler staten och regeringen för inblandning i krig, för FRA, för en massa saker, och frågar vi dem lär de väl inte säga att Sverige är det bästa landet i världen.

Jag ser rätt ofta artiklar som går ut på att Sverige är det bästa landet i världen att åldras i och jag känner dussinvis med medelålders som är rädda för att bli just det och just i Sverige.

– Är Sverige ett bra land?
Svaret blir nog olika beroende på vem man frågar men de olika bilderna säger mig att vi står mitt i ett skifte som har pågått i 20-25 år, och i mina ögon har vi gått ifrån ”ett välfungerande och hyfsat rättvist samhälle” över till ”ett dårhus”.

Även om mannen i filmen kan räkna upp en massa undersökningar där vi legat i topp har vi ett genomsyrande problem som kommer att få enorma konsekvenser och det är att den psykiska ohälsan ökar dramatiskt och att inget annat land har så många barn och ungdomar som far mätbart illa.

kokain_drogen_som_fick_medelklassen_att_borja_knarka_och_lander_att_falla_samman-lasse_wierup-18944656-frntVi vet också att 500-550.000 svenskar, 16% av befolkningen, redan har lämnat Sverige öppet, och sen har vi tusentals som är som jag; skrivna i Sverige men på väg ut. (Man kan inte skriva ut sig så länge som man äger bolag och fastigheter.)

Det säger sig självt att ett land kan byta skepnad på bara en generation om vi producerar analfabeter, psykopater, sociopater, neurotiker, narcissister och drogmissbrukare för ett samhälles enda tillgång är medborgarna.

Det är också, i mina ögon, skillnad på norra och södra Sverige, och jag uppfattar Norrland som rätt friskt fortfarande, och då jag talade med en hundpsykolog sa hon att då folk i norr vill omplacera en hund beror det på att husse eller matte har dött eller blivit sjuk, och i södra Sverige är det inte sällan frågan om hundar som narkomaner haft och testat knark på.

OM hon har rätt, OM det skulle vara en utbredd skillnad – även inom andra områden – väntar nog ett inbördeskrig mellan nord- och sydsverige inom 15-20 år. Nu har jag haft rätt mycket kontakt med Pajala och Boden och jag vet att knarket har kommit fullt ut även till Norrland.

Skadade barn på toppjobb
Via Stockholms Tingsrätt, där jag satt som nämndeman i många år, och via mina fosterbarn på 70-talet är jag rätt välutbildad i vad som är symtom för alk-drogmissbrukares barn, och jag ser tydligt att vår statsminister är ett alk-barn, och jag är inte säker på att ett tydligt skadat alk-barn ens kan bli statsminister i något annat land än i Sverige för här reagerar ingen, och ingen förstår heller vad det innebär t.ex. att han försvinner vid kris. Då sticker han, garanterat.

Kommer ta tid innan folk kopplar sambandet för drogkunskaperna är skrala
Tidningen Metro uppger att under en vanlig onsdag tar stockholmarna 94 000 doser cannabis och 2 400 doser kokain. Det visar en analys av avloppsvattnet, rapporterar svd.se. SvD har undersökt stockholmarnas narkotikabruk under en vanlig vardag genom att ta reda på halterna narkotika i avloppsvattnet i staden.

Avloppsvattnet är insamlat från stadens reningsverk under onsdagsdygnet den 19 februari och proverna har analyserats på Karolinska universitetssjukhuset. Och provsvaren visar att stockholmarna under dygnet tog 66 doser cannabis och 1,7 doser kokain per 1 000 personer. I genomsnitt röktes det 93 700 cigaretter med cannabispreparat och togs 2 430 linor kokain.

– Avloppsvatten är en bra indikator för att kunna skapa sig en bild av hur stort problemet är. Vi kan med säkerhet upptäcka dessa narkotikakomponenter i vattnet, säger Alexandros Christakopoulos, kemist på Karolinska universitetssjukhuset, till SvD.

Han påpekar dock att metoden är relativt ny och att det finns en viss osäkerhet i proportionerna.

Högst halt narkotika per invånare kissas ut i avloppsvattnet i västra Stockholm
I Bromma inlopp mättes 84 doser cannabis och 2,4 doser kokain per tusen invånare och i Bromma bor bland annat Aftonbladets chefredaktör, och vi har tidigare studerat vad hans ledarskribent kan hitta på.

Kommentera

Translate »
%d bloggare gillar detta: