Vi blir felinformerade

Det är nu många år sedan jag läste intervjuer med Turkiets inrikesminister som sa mycket tydligt att EU är inget för Turkiet, och eftersom jag ofta befinner mig på norra Cypern, och inte i Sverige, får jag efter ett tag dålig koll på vad man anser, tycker och tror i Sverige. Efter tio, femton artiklar och lika många TV-utsändningar är det en verklighet för mig; Turkiet vill inte med i nåt EU.

Ett skäl är givetvis att turkarna har ingen som helst lust att betala grekernas skulder
Men det här har aldrig publicerats i Sverige utan gängse uppfattning är att Turkiet bönar och ber på sina bara knän att få gå med i EU, men får inte. Jag har sökt och sökt men hittar inte ens en notis om att Turkiet avfärdat EU för många år sedan men jag hittar många som går ut på att de inte ”får” va´me´.

Nedan säger premiärministern att de behöver inte Europas ”material-moral extensions” och senast idag kände jag att jag är också väldigt mätt på det, och jag kommer också att dra mig undan i öst, och jag hade ett samtal idag med en 85-årig svensk kvinna om hur Sverige har förändrats, och hon sa mig att många är irriterade för att det kommer folk ifrån andra länder.
KB200810092210018AR_388302a– Men det är ingen om helst skillnad! Förut kom de ifrån skogen, och de som kom ifrån skogen hade andra vanor, talade annorlunda, hade andra regler och synpunkter, och jag log för jag minns då Norrland tömdes och det verkligen kom ”folk ifrån skogen” ner till Stockholm, som jag är född i.

På samma sätt minns jag de zigenarläger vi hade omkring oss eftersom de inte fick bo i hus eller gå i våra skolor. Om de hade gått in i våra butiker hade det blivit uppståndelse – bilden är ifrån 1960. Få stockholmare accepterade några från skogen oavsett om de var ifrån Norrland eller zigenare. Det är väl så; 10-20% av befolkningen gillar inte främlingar.

Kvinnan jag mötte hade varit pensionär i 25 år, änka i sju år, ungarna hade fyllt 60 och nu var hon på väg till en gympatimme, och jag uppfattade henne som väldigt frisk, och de är inte många. De som inte åkt på ”material-moral extensions”, och ämnet har varit aktuellt i dessa dagar eftersom folk kontaktar mig angående en ligaledare som jag har grävt upp på norra Cypern.

Jag har mött alltifrån naiva attityder till folk som kastat sig in i egna utredningar men det har varit väldigt mycket ”material-moral extensions”.
– Psykopater in charge, vad kan man vänta sig? – som en bloggstammis skrev idag.

Turkey does not need Europe and its “material-moral extensions,” according to Prime Minister Recep Tayyip Erdoğan’s economic adviser, Yiğit Bulut.

Writing in his column in daily Star on April 9, Bulut suggested that the “new world order” would consist of three main components: the American continent, the Turkey-Russia-Eurasia-Middle East line, and the China-India-Iran line. Läs mer

Kommentera

Translate »
%d bloggare gillar detta: